Categorieën

Service

Twist klaar voor de competitie

Twist klaar voor de competitie
Sport

Twist klaar voor de competitie

  • Redactie
  • 07-09-2021
  • Sport
Twist klaar voor de competitie
KORFBAL - Na een intensieve voorbereiding met in de laatste drie weken zes oefenwedstrijden (waarvan er vijf werden gewonnen) speelt de korfbaltak van Twist dinsdag 7 september zijn laatste oefenwedstrijd tegen Conventus uit Zwijndrecht voordat ze zaterdag 11 september de competitie beginnen tegen WION uit Rotterdam.

Het was zeker voor de trainer (Bert Mol) dit jaar geen makkelijke keuze, maar uiteindelijk heeft hij een weloverwogen keuze moeten maken. In vergelijking met vorig jaar zijn er voorlopig drie wijzigingen doorgevoerd bij het eerste team. Nienke Boersma is terug van weggeweest (blessure en zwangerschap) en neemt de plaats in van Maaike Kroos. Judith van der Bie neemt de plaats in van haar zus Lisa (op de terugweg na haar zwangerschap) en Jeroen van der Pol die de plaats in neemt van Michael Spork  (op de weg terug van een blessure). De overige spelers en speelsters zijn: Roos Boersma, Jill Lauwigi, Sem Tok, Jarno Meulstee en Robin van der Hill.

De verwachtingen voor dit jaar zijn hetzelfde als vorig jaar, meedoen voor het kampioenschap. Dat zal dit jaar moeilijker zijn dan het vorige jaar dat door Corona na vijf gewonnen wedstrijden is gestopt) want de tegenstanders zijn op papier een stuk sterker.