Categorie├źn

Service

Twist toont herstel na twee nederlagen

Twist toont herstel na twee nederlagen
Sport

Twist toont herstel na twee nederlagen

  • Redactie
  • 27-01-2019
  • Sport
Twist toont herstel na twee nederlagen
KORFBAL - Na twee nederlagen op rij (ongelukkig verlies tegen OZC en terecht verloren van Juliana) begint de competitie helemaal opnieuw. En wel met de streekderby tussen Twist en Nexus (uit Schiedam). De eerste zeven minuten ging het gelijk op tussen beide ploegen: 3-3. Hierna zette Twist een kleine versnelling in en liep in drie minuten uit naar 3-6 om daarna, zoals later zal blijken, een definitieve voorsprong te nemen die Nexus niet meer kon dichten. Na twintig minuten stond er een stand van 4-10 op het scorebord. Hierna stokte het scorend vermogen van Twist en werd de ruststand bereikt bij een 7-12 voorsprong.

In de rust werden de spelers er door de coach nog wel even op gewezen dat de wedstrijd nog niet gespeeld is, zolang het laatste fluitsignaal niet heeft geklonken. De eerste zes minuten wisten de Vlaardingers nog drie maal te scoren en stond er 9-15 op het bord. Hierna wist Twist de vele mooie kansen die ze kregen niet te benutten. Gelukkig hield de verdediging het keurig dicht en kwam Nexus ook niet echt aan scoren toe. Pas in de 58ste minuut scoorde Twist het zestiende doelpunt. Nexus kwam niet verder dan twaalf doelpunten dus stond er door de trouwens goed leidende scheidsrechter een eindstand van 12-16 op het scorebord.

Al met al een goed hersteld van Twist, alleen was het jammer dat ze twintig minuten droog hebben gestaan, maar uiteindelijk een verdiende overwinning.