Categorieën

Service

Vandaag: Koopzondag, snuffelmarkt, powervrouwen en Bach

Vandaag: Koopzondag, snuffelmarkt, powervrouwen en Bach
Uit

Vandaag: Koopzondag, snuffelmarkt, powervrouwen en Bach

  • Redactie
  • 07-04-2024
  • Uit
Vandaag: Koopzondag, snuffelmarkt, powervrouwen en Bach

VLAARDINGEN - VLAARDINGEN - De rubriek Agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar [email protected] U vindt de rubriek agenda altijd op de voorpagina.

Er is nog wel wat te doen in Vlaardingen, en het weer is prima, met een bijna zomerse temperatuur van 18 graden vanmiddag en vooralsnog geen regen in het vooruitzicht.

Koopzondag

Vandaag is het officieel in het centrum koopzondag. Welke winkels er wel of niet open zijn is een beetje een gok, maar de lokale winkeliers kunnen best wel wat steun gebruiken. Gelukkig worden dat er steeds meer, die lege winkelruimtes gaan vullen.


Snuffelmarkt

Elke eerste en derde zondag van de maand is er op het Veerplein een snuffelmarkt met kramen. En voor vandaag is die ook aangekondigd, vanaf 12 uur. Je kunt er nog weleens leuke spulletjes op de kop tikken. En uit ervaring weten we dat afdingen ook een optie is. U spaart in ieder geval parkeergeld uit vandaag want parkeren is op zondag gratis op straat.


Streekmuseum Jan Anderson

Het Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 is een bijzonder museum met een rijke collectie. Naast het aantrekkelijke ‘straatje’ met oude ambachten en winkeltjes zijn er de vele verzamelingen. Jan Anderson opent elke eerste zondag van de maand zijn deuren en u kunt er vandaag al terecht vanaf 13.30 uur, want Jan zelf zal er een uitgebreide lezing geven over Vlaardingse klederdracht. Die kun je er vervolgens ook bekijken in het museum zelf.


Powervrouwen van Vlaardingen

De Vlaardingse geschiedenis wordt vaak gekenmerkt als het verhaal van hardwerkende mannen in de visserij. Vrouwen zijn in de geschiedenis van deze stad nagenoeg onzichtbaar. Toch hebben veel vrouwen wel degelijk hun stempel gedrukt op de Vlaardingse samenleving. En dat doen ze nu nog steeds. Museum Vlaardingen vindt het daarom hoog tijd om de Vlaardingse vrouwen uit de schaduw van de geschiedenis te halen en presenteert de tentoonstelling Powervrouwen van Vlaardingen. Via de thema’s visserij, ondernemen, zorg, kunst, politiek, wetenschap en sport geven we een zo compleet mogelijk beeld van de uiteenlopende activiteiten van Vlaardingse vrouwen.

Het Museum Vlaardingen is vandaag open vanaf 12.00 uur

Open dag Dierenopvangcentrum

Op zondag 7 april tussen 11.00 uur en 15.00 uur opent Dierenopvangcentrum Vlaardingen haar deuren voor de jaarlijkse open dag. Hét moment van het jaar voor dierenvrienden om een kijkje achter de schermen van het dierenopvangcentrum aan de Koggehaven 16 in Vlaardingen te nemen. Sociale huishonden zijn welkom om met hun baas de open dag te bezoeken. Meer lees je hier 


Bach in de Bethelkerk

Op 7 april wordt in de Bethelkerk, Burg. Verkadesingel 26, in een cantatedienst de cantate ‘Erfreut euch´(BWV 66) van Johann Sebastian Bach (1685-1750) uitgevoerd. Uitvoerenden zijn: Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam, Collegium Delft, orgelcontinuo en hoofdorgel: Arjen Leistra, solisten: Marie Anne Jacobs (alt), Adrian Fernandes (tenor), Samuel Wong (bas)

De cantatedienst begint om 17.00 uur, en de toegang is gratis.