Categorieën

Service

Vandaag: veel regen, snuffelmarkt, Zomerterras, koopzondag en meer

Vandaag: veel regen, snuffelmarkt, Zomerterras, koopzondag en meer
Nieuws

Vandaag: veel regen, snuffelmarkt, Zomerterras, koopzondag en meer

  • Redactie
  • 06-08-2023
  • Nieuws
Vandaag: veel regen, snuffelmarkt, Zomerterras, koopzondag en meer
VLAARDINGEN - De rubriek Agenda is in het leven geroepen om alle Vlaardingse clubs en verenigingen een podium te bieden om zich te presenteren en hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten voor deze rubriek kunnen worden gemaild naar [email protected]  U vindt de rubriek agenda altijd op de voorpagina.

Snuffelmarkt


Wat de agenda vandaag niet haalde maar wat we wel onder de aandacht willen brengen is een markt op het Veerplein. Daar staan vandaag vanaf 12.00 uur kramen van een snuffelmarkt waar je nog weleens bijzondere spulletjes op de kop kan tikken. En uit ervaring weten we dat afdingen ook een optie is. U spaart in ieder geval parkeergeld uit vandaag want parkeren is op zondag gratis op straat.

Zomerterras


Natuurlijk kun je ook naar het Oranjepark waar dit weekend het Zomerterras van start ging. Je kunt er genieten van klassieke muziek en jazzklanken, die al vanaf 12.15 uur te horen zijn. Ook is het familietheater Sol’Air Company van de partij, die je meeneemt in een meeslepend verhaal over twee vriendinnen die op vakantie gaan, tijdens hun voorstelling 'Tendance Holiday'.

Koopzondag

Verder is het officieel in het centrum koopzondag, maar welke winkels er wel of niet open zijn is meestal een gok; daar lijken de gezamenlijk winkeliers nog niet de handen in elkaar geslagen te hebben om één beleid te voeren.

Streekmuseum

In het Streekmuseum Jan Anderson aan de Kethelweg 50 houdt Jan Anderson zelf vanaf 13.30 uur een lezing, over 750 jaar Vlaardingen. Altijd de moeite waard en hoewel Jan niet uitgepraat raakt doet hij dit alles in een klein halfuurtje. Daarna kun je de spulletjes in het museum gaan bekijken.

Herdenking atoombommen

Platform Ander Vlaardingen, Vele Vlaardingers Eén Huis en Pax Ambassade van Vrede organiseren op zondag 6 augustus een herdenking van 78 jaar Hiroshima en Nagasaki. De bijeenkomst start om 19.30 uur in het rosarium aan de Holysingel.


Wat de beste keus is laten we natuurlijk aan uzelf over, maar houdt er rekening mee dat het vandaag nog veel en vaak zal regenen. Paraplu mee, en op weg. Of lekker thuisblijven en volgende week verder, want de weervoorspellingen voor het komende weekend zijn een stuk beter.