Categorieën

Service

Verlies voor DVO'32 aan de Marathonweg in streekderby

Verlies voor DVO'32 aan de Marathonweg in streekderby
Sport

Verlies voor DVO'32 aan de Marathonweg in streekderby

  • Rinus Zomervrucht
  • 03-12-2022
  • Sport
Verlies voor DVO'32 aan de Marathonweg in streekderby
VOETBAL -  In wederom een regionale derby is Kethel Spaland vandaag de sterkste gebleken tegen het Vlaardingse DVO ’32. De Schiedammers onder leiding van oud DVO trainer Ben Hoogwerf trokken in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende aan het langste eind.  

De partij aan de Marathonweg was er één waarin strijd de boventoon voerde, uitgespeelde kansen waren er haast niet maar duels des te meer. Eén moment was beslissend en daarin speelde de scheidsrechter een cruciale rol. De voorzet van rechts werd knap  afgewerkt echter de bal was volgens de grensrechter bij de voorzet over de achterlijn gelopen. Een chip in de bal zoals op het WK ontbrak, en het doelpunt  telde, zo besliste  de scheidsrechter die vanaf dat moment de kluts een beetje kwijt leek. Een opstootje op het middenveld met een slaande speler van Kethel Spaland (eigenlijk rood) werd door de referee beoordeeld als zijnde beiden geel met als vervelende consequentie dat DVO verdediger Daan ten Broek daarna nogmaals een gele prent incasseerde en eraf moest. Daarmee werd de opdracht voor de thuisploeg wel haast een onmogelijke, want 0-1 achter en met zijn tienen.

Kethel Spaland nam dus de punten mee naar Schiedam daar waar men zich langs de kant al haast verzoend had met 0-0. Kijkend naar DVO’32 zelf kan men daar ook geen aanspraak maken op de zege want er werd ook zeer weinig gecreëerd , de gasten stonden goed, gaven vrijwel niks weg maar brachten aanvallend ook niet zoveel. Maar pakten dus wel de winst .

Opstelling DVO’32 : Martijn Leerdam, Daan ten Broek, Nick Rutten, Reinier van der Veen, Yamal Ernst, Arij van Bree (80e Chris Rojer), Wesley de Heij (c.), Gert Jan van der Veen, Floris Keizerwaard, Nico Huijer (85e Rahine de Windt), Wilson Iyawe (45e Tim Kievit).