Categorieën

Service

Vlaardings Team 268 haalt € 18.500 op voor Stichting Roparun

Vlaardings Team 268 haalt € 18.500 op voor Stichting Roparun
Gezond

Vlaardings Team 268 haalt € 18.500 op voor Stichting Roparun

  • Redactie
  • 07-07-2022
  • Gezond
Vlaardings Team 268 haalt € 18.500 op voor Stichting Roparun
VLAARDINGEN - Exact een maand geleden passeerde Stichting Team 268 de finish op de Coolsingel van de Roparun Editie 2022. Een editie die door de corona-perikelen in het begin van het jaar niet gepland werd vanuit Parijs, maar vanuit Enschede. Hierdoor liep de gehele 530 kilometer lange route door Nederland, waarbij meerdere provincies werden aangedaan. Een loodzware editie, waar het team vooral geplaagd werd door de regen. Onder andere door de geweldige support heeft het team de Coolsingel gehaald!

Naast de sportieve prestatie, heeft het voornamelijk Vlaardingse team ook het gehele jaar geld opgehaald voor het goede doel: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'.

De laatste verkoopacties zijn in juni afgerond en daarmee heeft het team dit jaar het bedrag van €18.500,- overgemaakt naar de Roparun Stichting! Een geweldig bedrag, mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren. Stichting Team 268 werkte het gehele jaar samen met verschillende (Vlaardingse) bedrijven en kon mede daardoor een mooie winst behalen op de verschillende acties. De dank daarvoor is immens groot.

Stichting Team 268 stond met een half vernieuwd team aan de start van editie 2022 op 4 juni. Een perfecte mix van (jarenlange) ervaring en nieuwe teamleden maakte deze editie een echte teamprestatie. Met stralend mooi weer werd op zaterdag 14.00 gestart en de eerste 4 blokken van 50 km per stuk liep het team mooi op schema. Met doorkomsten in verschillende dorpscentra, hospices, ziekenhuizen en sportverenigingen begon het team met vol goede moed aan de zondag. Echter gooide moeder natuur hier roet in het eten. De zondag werd een ware uitputtingsslag, waarbij er urenlang hardgelopen werd in de stromende regen. Ondanks deze tegenslag hield het team de moed er in en kwam Rotterdam kilometer voor kilometer dichterbij. De laatste nacht werd op karakter gelopen en werden de laatste krachten aangesproken. Uiteindelijk werd de finish na 50 uur hardlopen bereikt.

Ook in 2023 gaat Stichting Team 268 weer hardlopen voor dit prachtige mooie doel. Na de zomervakantie zullen de eerste acties bekend worden. Houd daarvoor vooral de Facebook Stichting Team 268 in de gaten. Voor meer informatie over sponsoring kan het team bereikt worden via
[email protected].