Categorieën

Service

Voetbalfans Vlaardingen klaar om te verzamelen voor Qatar 2022 

Voetbalfans Vlaardingen klaar om te verzamelen voor Qatar 2022 
Sport

Voetbalfans Vlaardingen klaar om te verzamelen voor Qatar 2022 

  • Ingezonden mededeling
  • 12-05-2022
  • Sport
Voetbalfans Vlaardingen klaar om te verzamelen voor Qatar 2022 
Sinds de ondergang van Fortuna Vlaardingen zijn voetbalfans in de regio verdeeld over de ploeg voor wie ze nu supporteren. De ene steunt Victoria'04 in het amateurvoetbal, de andere maakt de korte verplaatsing naar het Cars Jeans Stadion om de prestaties van ADO Den Haag te volgen. Maar later dit jaar zullen alle supporters zich verenigen als Nederland afreist naar Qatar om de WK-droom in vervulling te laten gaan. De wilskracht en motivatie om het tegen de allerbesten ter wereld op te nemen, is er bij Oranje. Daar zijn de analisten het over eens.  
 
Moeilijke kwalificatie 
De kwalificatie verliep niet zonder slag of stoot. Nochtans lag een deelname aan het WK voor het grijpen met ploegen als Gibraltar en Montenegro in de poule. Een opsteker na de afwezigheid in 2018. Maar bijna liep het mis. Nederland had het ticket voor het WK zo goed als in handen voor de start van de wedstrijd tegen Montenegro maar verloor dat ei zo na door nonchalant spel. Het werd 2-2 waardoor Noorwegen weer kans maakte op het ticket en ook Turkije in het vizier kwam. Gelukkig kwam het zo ver niet. Oranje versloeg nadien Noorwegen met 2-0 maar het was nagelbijten tot op de laatste moment. Hopelijk houdt deze ervaring de spelers alert bij de WK-wedstrijden. Nonchalant spel wordt op dit niveau onmiddellijk afgestraft. 
 
Wat zeggen de bookmakers? 
Het is geen verrassing dat de bookmakers Brazilië, Engeland en Frankrijk de hoogste winstkansen geven. Deze landen zijn bij de bookmakers favoriet om het WK in Qatar te winnen. Wanneer het echter gaat om de underdogs gaat Nederland gemakkelijk over de tong bij bijna elke expert. Sommige bookmakers geven Nederland 16/1. Dat maakt het verleidelijk om bijvoorbeeld vijf euro in te zetten. Er zijn ook speciale aanbiedingen. Kelbet.nl houdt het actuele aanbod bij. Door gebruik te maken van promotiecodes en bonussen kan je meer inzetten met hetzelfde budget. Laat ze dus niet links liggen. 
 
Kampioen in de finale halen zonder ze te winnen 
Nederland heeft al meermaals goed gepresteerd op het WK. Zo bereikte ons land in 1974, 1978 en in 2010 de finale. Helaas zonder ze te winnen. Dat maakt dat geen ander land zo vaak in de finale heeft gestaan van het WK zonder ze te winnen. Geen record om trots op te zijn maar anderzijds is ons elftal niet te onderschatten als tegenstander. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het beschouwd wordt als de underdog van dit tornooi. 
 
Nederland speelt openingswedstrijd 
Nederland speelt op 21 november om 11 uur de openingswedstrijd tegen Senegal. De andere ploegen uit Groep A zijn Qatar en Ecuador. We mogen er dus van uitgaan dat Nederland zeker doorgaat naar de achtste finales. Ook bondscoach Louis van Gaal is tevreden met de WK-loting. Senegal heeft natuurlijk wel de Afrika Cup gewonnen maar toch is ook Nederland in deze wedstrijd de favoriet. Op 25 november speelt Oranje tegen Ecuador en op 29 november tegen Qatar. Overleeft Nederland de groepsfase dan kan ze in de kwartfinales tegenover favoriet Engeland komen te staan.