Categorie├źn

Service

Weekmarkten vanaf 9 mei terug op het Schoutplein en de Loper

Weekmarkten vanaf 9 mei terug op het Schoutplein en de Loper
Winkelen

Weekmarkten vanaf 9 mei terug op het Schoutplein en de Loper

  • Redactie
  • 07-05-2020
  • Winkelen
Weekmarkten vanaf 9 mei terug op het Schoutplein en de Loper
VLAARDINGEN - Vanaf zaterdag 9 mei zijn de weekmarkten weer terug in Vlaardingen. Iedere zaterdag en woensdag kunt u uw boodschappen doen op het Schoutplein, en op donderdag op de Loper. Op deze locaties komen alleen kramen met groente en fruit, brood, vis, andere voedingswaren en bloemen.

Op het Schoutplein komen hekken om de markt te staan en er wordt een looproute ingesteld. De in- en uitgang van de  markt is aan de kant van de Cronjéstraat. Dit betekent dat er vanaf vrijdagavond 19.00 uur tot zaterdag 18.00 uur en dinsdagavond 19.00 uur tot woensdag 18.00 uur niet geparkeerd kan worden op het parkeerterrein op het Schoutplein. Op de marktdagen is ook weer bewaking bij de fietsenstalling naast de Albert Heijn. Hoe de opstelling en de looproute op de Loper worden ingericht wordt later bekend.


De volgende regels zijn van kracht op de markt:


Maak gebruik van de in- en uitgang en volg de looproute.
Neem afstand en houd afstand als er een rij wachtenden is. 
Betaal zo veel mogelijk met uw pinpas.
Als u contant betaalt, maak dan geen contact met de handen van de ondernemer.
Neem uw eigen boodschappentas mee.

De markt kan alleen openblijven als de maatregelen rondom het coronavirus en de regels op de markt worden nageleefd.

Bart de Leede, wethouder Binnenstad: “Ik vind het belangrijk voor de binnenstad, de markt en onze inwoners dat de markt terugkomt. In samenwerking met de marktcoöperatie is een goed plan gemaakt, want gezondheid en veiligheid zijn heel belangrijk. Het is uiteraard niet de bedoeling dat bezoekers lekker blijven hangen op de markt, maar gewoon hun boodschappen doen. Dan kunnen we in de toekomst hopelijk ook gaan kijken hoe we ook de non-foodkramen weer kunnen toevoegen.”

In verband met de coronacrisis is de weekmarkt tijdelijk niet op het Veerplein. Op het Veerplein is het druk met bezoekers van de binnenstad. Door de markt tijdelijk te verplaatsen is er meer spreiding van bezoekers en is het makkelijker om 1,5 meter afstand te houden. Zodra het weer mogelijk is, verhuist de markt terug naar de vertrouwde plek.