Humanitaire Stichting Spoetnik gedupeerd door autobrand

17-03-2018 112 Redactie

Fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN - De transportbus die vannacht  in vlammen opging aan de Zwanensingel was van Stichting Spoetnik Humanitaire Hulp voor Oekraïne. ,,Een enorme streep door de rekening voor de Stichting en de mensen die hulp nodig hebben’’, aldus Beja Kluiters van Stichting Spoetnik. ,,Het was de bus waarmee we goederen ophalen bij mensen thuis of bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, apotheken, scholen en ook goederen die overblijven bij rommelmarkten. Na de rommelmarkt vandaag in de Kerk van de Nazarener zouden overgebleven, en nog heel bruikbare spullen ingeladen worden. vandaar dat de bus op de parkeerplaats bij de kerk stond’’.

Daarnaast is het verdwijnen van de opslagruimte van Spoetnik in één van de oude Lijnbaanhallen ook aanstaande: per 1 september moet de humanitaire stichting eruit zijn en dus moet er andere ruimte gevonden worden voor die tijd. Beja Kluiters: ,,Wat een ellende voor de vele vrijwilligers...en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die we helpen en bovenal: hulp aan armen in Oekraïne dreigt te stoppen en is nog jaren zo hard nodig! Afgelopen jaar werden 31 vrachtwagens met 300.000 kg goederen verstuurd... Goederen die we een TWEEDE leven geven’’.

Wie er een nieuwe plek weet voor Stichting Spoetnik, van minimaal 200 m2, of op enige andere manier wil helpen kan een mailtje sturen naar info@spoetnik.nl 

Meer informatie over Spoetnik vind je hier Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date