Geen tram in de zomer

29-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Komende zomer werkt de RET aan de tramsporen in Holy. Daardoor zal tramlijn 24 (Rotterdam - Schiedam - Vlaardingen) van 30 juni tot en met 26 augustus niet rijden tussen station Schiedam Centrum en Holy.

In eerste instantie wilde de RET reizigers laten reizen via buslijn 56, via metrostation Vijfsluizen en zo verder naar Rotterdam. Het college van B&W vond dit echter ‘ondermaats’, omdat hiermee er geen rechtstreekse verbinding meer is tussen Holy en het Vlietland ziekenhuis en Schiedam Centrum.

De RET is inmiddels bereid om buslijn 713, die als vervangend busvervoer Hoekse Lijn rijdt tussen de Vlaardingse stations en de stations Schiedam Nieuwland en Schiedam Centrum, extra te laten stoppen op de halte Sportlaan. Reizigers tussen Holy en Schiedam en vice versa kunnen hier overstappen, waardoor het reistijdverlies tussen Holy en de stations Schiedam Nieuwland en Centrum beperkt blijft en deze verbinding (met één overstap) geboden blijft. Omdat de frequentie van beide buslijnen hoog is (minimaal 4x per uur), is de overstaptijd doorgaans beperkt.Gerelateerd