Categorie├źn

Service

Aanstaande vrijdag is het zover: Het Vlaardings Sportfeest!

Aanstaande vrijdag is het zover: Het Vlaardings Sportfeest!
Sport

Aanstaande vrijdag is het zover: Het Vlaardings Sportfeest!

  • Redactie
  • 16-08-2022
  • Sport
Aanstaande vrijdag is het zover: Het Vlaardings Sportfeest!
VLAARDINGEN - Op vrijdag 19 augustus viert Ben in Beweging, dé beweegmascotte van Vlaardingen, zijn verjaardag. Hij nodigt alle kinderen tussen de 3 en 8 jaar uit om dit sportief te vieren. Speciaal voor het sportfeestje, waar kinderen allerlei sporten van Vlaardingse sportaanbieders kunnen uitproberen, wordt de Polderpoort Vlaardingen omgetoverd tot een waar sportparadijs. 

Twee rondes

Inmiddels hebben zich al meer dan 150 kinderen aangemeld voor het feestje, wat gevierd wordt in twee rondes op 19 augustus. De eerste ronde start op 10:00 uur en eindigt om 12:00 uur. De tweede ronde zal van 13:00 uur tot 15:00 uur duren. Kinderen zijn samen met hun ouders of andere begeleiders in één van de twee rondes. Op het feest wordt er niet alleen informatie over sporten in Vlaardingen gegeven, maar kunnen de kinderen de sporten ook uitproberen. Zo kunnen zij ontdekken welke sport ze leuk vinden en wat bij hen past. Van 15:00 tot 17:00 uur zal er een rolstoelclinic in het Klauterwoud zijn. Het maakt hierbij niet uit of je rolstoelgebonden bent, of dat je graag eens wilt ervaren hoe het is om in een rolstoel te rijden. Iedereen is welkom! 

Belang

Het belang van het stimuleren van sport en bewegen bij kinderen op jonge leeftijd is bekend: het is goed voor de gezondheid. Wanneer sporten op jonge leeftijd al belangrijk is in het dagelijks leven van het kind, is de kans groter dat zij deze actieve leefstijl ook op latere leeftijd behouden. Niet voor niets wordt gezegd: ‘jong geleerd is oud gedaan!’ 

Maar niet alleen voor de gezondheid is sport en bewegen voor het jonge kind belangrijk. Ook zal er een goede basis worden gelegd in de motoriek van het kind, zullen ze zich mentaal en sociaal ontwikkelen en draagt sport en bewegen bij aan leerprocessen op school. Genoeg redenen dus om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te brengen met sport! In sommige gevallen kan dit zelfs al vanaf 2 jaar! 

Ben in Beweging

Mascotte Ben in Beweging staat voor hét Vlaardingse sportieve jongetje dat alle sporten leuk vindt. Van hockey tot turnen en van voetbal tot survivallen: alles wil hij een keer proberen! De kinderen kunnen zich identificeren met het vrolijke, sportieve jongetje. Daardoor zullen zij net als Ben sneller in beweging komen! 

Ben in Beweging is de afgelopen weken druk bezig geweest om zoveel mogelijk Vlaardingse kinderen uit te nodigen voor zijn sportfeestje. Zo is Ben langs alle basisscholen en op leuke speelplekken geweest in Vlaardingen én hij gaat deze week langs het Kinderterras om het Vlaardings Sportfeest te promoten! 

Sportaanbieders

De volgende sporten kunnen op 19 augustus beoefend worden: voetbal met SV CWO, kickboksen met Fighting4all, handbal met SC Twist, turnen met Dynamiek, judo met Kai Judo, basketbal met Vlaardingen Captains, honkbal/softbal met SC Vlaardingen Holy, dans met Goya Dance, tennis met VLTC, padel met Padel Rotterdam, hockey met VMHC Pollux, skeeleren met DVIJC en survival bij Adventure Vlaardingen. 

Ben je als ouder op zoek naar een sport voor jouw kinderen? Dan is het Vlaardings Sportfeest dé plek waar je op 19 augustus moet zijn! Meer informatie vind je op www.stichtingvib.nl/vlaardingssportfeest. Kom jij ook op ons feestje?