Categorieën

Service

Afvalbakken en containers gaan op slot

Afvalbakken en containers gaan op slot
Nieuws

Afvalbakken en containers gaan op slot

  • Redactie
  • 09-12-2022
  • Nieuws
Afvalbakken en containers gaan op slot
VLAARDINGEN - Met een knal het oude jaar uit? Het is dit jaar de bedoeling dat u die knal beperkt tot een ploppende champagnekurk of een knetterbal uit de F1 of F2-categorie. Dit weerhoudt een deel van onze stadsgenoten er helaas niet van om in de laatste weken van het jaar met illegale explosieven te onderzoeken wat er allemaal stuk kan. Het resultaat: een hoop ellende voor dieren, buurtbewoners en veel schade. Om het deze explosie-liefhebbers niet te makkelijk te maken, sluiten de gemeente en Irado vanaf 19 december in fases afvalbakken en containers. In de eerste week van het nieuwe jaar worden de bakken weer open gezet.

Het afsluiten is bedoeld om te voorkomen dat de containers door brand en vuurwerk worden beschadigd. Met zware explosieven, maar ook met het toegestane lichte kindervuurwerk, kan er eenvoudig een flinke brand ontstaan in een afvalbak of -container. Brand en explosies zorgen niet alleen ieder jaar voor een flinke kostenpost, maar leveren ook gevaarlijke situaties op. Het vuur kan namelijk ook overspringen naar voertuigen, schuren of woningen in de directe omgeving en onze brandweer kan bovendien niet overal tegelijk zijn.

Restafvalcontainers

De 1.125 ondergrondse restafvalcontainers gaan dit jaar op 31 december om 16.00 uur dicht. Irado vergrendelt op afstand de containers centraal. Zorg dat u uw restafval op tijd naar de container brengt! Heeft u na de jaarwisseling al weer snel een volle vuilniszak? Dat is geen probleem, want u kunt op nieuwjaarsdag vanaf 07.00 uur weer gewoon terecht bij uw container. Ook de bovengrondse textielcontainers worden op 29 december afgesloten. Op dinsdag 3 januari gaan ze weer open. 

Afval naast de container? Boete!

Afval naast de container plaatsen is altijd verboden. Dus ook als u op oudejaarsdag op een afgesloten container stuit, mag u uw afval niet naast de container plaatsen. Afval naast de container veroorzaakt immers zwerfafval, overlast voor de hele buurt en extra brandgevaar. Medewerkers van Toezicht en Handhaving zijn op 31 december dan ook zeer actief met handhaven.