Categorie├źn

Service

Bewoners De Meerpaal gaan naar de camping!

Bewoners De Meerpaal gaan naar de camping!
Gezond

Bewoners De Meerpaal gaan naar de camping!

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 07-07-2022
  • Gezond
Bewoners De Meerpaal gaan naar de camping!
VLAARDINGEN – Bewoners van de verschillende zorgafdelingen van de Meerpaal vieren in deze periode bijna elke dag vakantie in eigen huis. Lekker weg en toch dichtbij, want dat is het gevoel dat de camping in de binnentuin van het zorgcentrum geeft.

In de binnentuin van de Meerpaal, gelegen tussen de Holysingel en de Willem de Zwijgerlaan, staan twee grote bomen die bij hogere buitentemperaturen zorgen voor verkoeling. De tuin is verder gezellig ingericht met verschillende terrassen, veel groen en ook kleurige beplanting waaronder vlinderstruiken en hortensia’s. Kortom, een heerlijke plek om lekker te zitten in de buitenlucht. Het team van de Meerpaal heeft daar sinds kort een extra dimensie aan toegevoegd: er is een heuse camping opgebouwd in de binnentuin.

Sinds een paar weken zijn er meerdere tenten in de tuin geplaatst, er is een zwembadje waar je je warme voeten kunt verkoelen, er hangen waslijntjes, er staan koelboxen en er zijn verder allerlei andere attributen. Met elkaar is het een vrolijk gezicht en het brengt je weer even terug in de tijd van erop uit trekken, met de kampeerspullen achterop de fiets, of tent en kinderen in de krappe auto of het ruimere volkswagenbusje. Een trip naar vroeger waar je met je rolletje wc papier onder je arm naar het centrale toiletgebouw toog, of misschien wel tussen de struiken gehurkt even ‘de boel de boel liet’.

Natuurlijk krijgen de bewoners hulp en hoeven ze niet élk detail weer opnieuw te beleven van de vakanties die ze zelf nog van vroeger kennen. Een team activiteitenbegeleiders en vrijwilligers staat voor hen klaar in de binnentuin en Leonie Verheul, die ook de inzet van vrijwilligers in de Meerpaal coördineert, is één van hen. ,,Na twee jaar van coronabeperkingen wil je er weleens op uit, even veranderen van omgeving’’, aldus Leonie. ,,Het is lastig om dan echt ergens heen te gaan. Net als overal kennen we ook hier de druk van krap in je personeel zitten. Maar we konden wel een andere omgeving creëren met nieuwe activiteiten in onze eigen binnentuin. Weg van de afdeling en op naar de camping! Die heeft overigens ook een naam en die is dan weer bedacht door één van onze bewoonsters: Camping Het Lekkerbekje’’, zo vertelt een vrolijke Leonie. Inmiddels zijn er al aardig wat activiteiten achter de rug, maar  er is ook nog genoeg in petto: Er is een artiest geweest met een programma met liedjes over de camping en volgende week wacht er een gezellige barbecue.

Vakantie vieren in eigen huis, met een lekker drankje, een ijsje of ‘sjippies’ in van die typisch jaren zestig/zeventig plastic bakjes. De campinggasten uit De Meerpaal genieten ervan, en met hen het team maar ook de familieleden die aanschuiven. Een dochter speelt een potje badminton met haar moeder die nu in een rolstoel zit. ,,Vroeger kon ze dat als de beste’’. En nu weet ze de shuttle ook nog wel te raken, op het grasveldje naast het zwembadje. Moeder en dochter hebben in ieder geval nog veel lol in het spelletje, weer even samen op vakantie. Een andere campinggast mist haar kinderen. ,,Maar ja, ze zijn groot hè en ze hebben nu hun eigen leven. Maar ze komen vaak langs hoor, even kijken en horen hoe het met me gaat’’.

Klein geluk is het, voor ouderen die weer even terug gaan naar toen ze zelf jonger waren en met hun eigen gezin bezig waren. Ze kunnen er nog wel wat hulp bij gebruiken, een uurtje hier of daar, misschien langer, maar blij met elk stukje aandacht en ieder beetje gedeelde tijd. Wie dit aanspreekt of meer wil weten over vrijwilliger zijn in De Meerpaal, en het misschien wel samen naar de camping gaan, kan een berichtje sturen naar Leonie Verheul. ,,Door corona zijn we om allerlei redenen veel vrijwilligers kwijt geraakt’’, aldus Leonie. ,,We kunnen daarom wel wat nieuwe vrijwilligers gebruiken, daar zouden onze bewoners ook heel gelukkig van worden. En wij met hen’’, zo besluit ze.

Meer weten of vrijwilliger worden? Mail naar Leonie via [email protected]

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →