Categorie├źn

Service

Bewoners VOP: 'Stop de verloedering'

Bewoners VOP: 'Stop de verloedering'
Politiek

Bewoners VOP: 'Stop de verloedering'

  • Redactie
  • 25-01-2023
  • Politiek
Bewoners VOP: 'Stop de verloedering'
VLAARDINGEN - Een groep van ruim twintig bewoners uit de VOP heeft afgelopen donderdaqg deelgenomen aan het sprekersplein van de Vlaardingse gemeenteraad. Yvette Weststrate, Avi Gayadin en Adri Mabelis namen het woord om de raad te vertellen dat de bewoners het zat zijn dat hun buurt achteruit holt. Overbewoning van panden door arbeidsmigranten en de vervuiling van de wijk zijn de belangrijkste punten. De SP kondigde een motie aan voor een wijkaanpak om deze zaken aan te pakken.

,,Veel bewoners doen hun stinkende best om de buurt schoon te houden en gaan zelf aan de slag met de bezem om de vervuiling in de buurt tegen te gaan. Maar dan moet er wel steun zijn vanuit de gemeente anders geven mensen het op. Het is echt tijd om met een gezamenlijke aanpak te komen'', aldus Yvette Westrate in een gepassioneerde oproep aan de raad wat met applaus werd ondersteund door de bewoners van de VOP op de publieke tribune. Avi Gayadin gaf aan dat een brand door insluipers in de kelderboxen onder zijn woning een belangrijke 'wake-up call' was om actief te worden: ,,Ik werd om 02.00 uur in de ochtend wakker omdat mijn woning vol met rook stond.'' Adri Mabelis stelde de vraag aan de gemeenteraad waarom de invoering van het pasjessysteem voor de vuilcontainers niet eerst was voorgelegd aan de bewoners via een enquête. Een goede vraag vonden raadsleden zonder daar echter het antwoord op te hebben.   

SP-raadslid Maurice van Beers concludeerde het sprekersplein met de aankondiging van een motie waarin het bestuur van de stad wordt opgeroepen in gesprek te gaan met de bewoners van de VOP als eerste stap om te komen tot een specifieke wijkaanpak, daarbij de evaluatie van het vuilophaalsysteem snel uit te voeren, de raad en de bewoners hierover te informeren en spoed te zetten achter de goedkeuring van het beleid op zelfbewoningsplicht in Vlaardingen. Op 2 februari zal de gemeenteraad over de motie stemmen.