Categorieën

Service

Bridgeclub De Vijfsluizen viert 75 jaar en bestaat 76 jaar

Bridgeclub De Vijfsluizen viert 75 jaar en bestaat 76 jaar
Sport

Bridgeclub De Vijfsluizen viert 75 jaar en bestaat 76 jaar

  • Redactie
  • 18-09-2022
  • Sport
Bridgeclub De Vijfsluizen viert 75 jaar en bestaat 76 jaar
BRIDGE - De oprichting van de huidige bridgeclub De Vijfsluizen was op 1 januari 1946 in de Vaste Burchtkerk te Hoogvliet, met J. Vinke als eerste voorzitter, J. Stevens als eerste secretaris en H. van der Poel als eerste penningmeester. 

De club verhuisde hierna naar recreatiegebouw Oude Wal in Hoogvliet. Direct na de Tweede Wereldoorlog staat Nederland in het teken van de wederopbouw en dankzij onder meer de Marshallhulp uit de Verenigde Staten komt veel geld vrij. De industrie wordt ook uit de grond gestampt of sterk uitgebreid en daar is veel nieuw personeel voor nodig, personeel dat op zijn beurt weer een dak boven het hoofd nodig heeft. Daarvoor worden in Vlaardingen de Westwijk en, speciaal voor werknemers van Shell, de Indische Buurt ontwikkeld. Onder het motto ‘Goed zorgen voor goed personeel’ komt Shell in 1953 ook met bouwplannen voor het project De Vijfsluizen, aan de rand van Vlaardingen: volop sport- en recreatiemogelijkheden voor Shellmedewerkers.  

De bridgers gaan dan, na wat omzwervingen, vanuit Hoogvliet naar Vlaardingen, en kaarten jarenlang in sportpark Vijfsluizen, waaraan de club dus haar naam dankt. In 2005 wordt het complex afgestoten en inmiddels vinden we er een bouwplaats voor een nieuwe wijk. De leden van de bridgeclub zijn zich later inmiddels thuis gaan voelen in wijkcentrum De Bijenkorf aan de Reigerlaan 110 in Holy waar ze elkaar iedere donderdagavond treffen. De club staat inmiddels ook open voor niet-Shellwerknemers.  

Afgelopen zaterdag 10 september, door corona wel wat later dan gepland, hebben de leden het 75-jarig bestaan van de club gevierd. Op het complex van de jeu-de-boulesclub Vlaardingen genoten ze zichtbaar van de bij het jubileum georganiseerde activiteiten waaronder natuurlijk bridge, jeu de boules en varen met de fluisterboot, terwijl ze zich ook het buffet prima lieten smaken. Nog even doortrekken nu naar het 100-jarig bestaan!