Categorieën

Service

Buzz010 rijdt nu ook in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

Buzz010 rijdt nu ook in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis
Onderwijs

Buzz010 rijdt nu ook in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

  • Advertorial
  • 03-11-2023
  • Onderwijs
Buzz010 rijdt nu ook in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

Bestuurders en wethouders en kinderen van Het Visnet; foto: Dimitri Hakke/Fonds Schiedam Vlaardingen eo.

VLAARDINGEN - Buzz010, hét loket voor busritten naar educatieve excursies in Rotterdam, rijdt sinds 1 november ook in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Deze uitbreiding werd woensdag gevierd bij het stadhuis in Vlaardingen, in aanwezigheid van de wethouders onderwijs Doğukan Ergin (Schiedam), Jacky Silos (Vlaardingen), Denise Mulder (Maassluis), de deelnemende schoolbesturen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) en Nooteboom Tours. Met deze uitbreiding van Buzz010 kunnen nu alle scholen voor primair onderwijs in Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen én Maassluis gebruikmaken van gemakkelijk en veilig excursievervoer naar educatieve bestemmingen in alle vier de gemeenten.  

“Op excursie gaan, is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Buiten de klas doen leerlingen nieuwe ervaringen op, leren ze over hun omgeving en ontwikkelen ze sociale vaardigheden. Daarom zijn we in gesprek gegaan met Buzz010 om een uitbreiding naar ons werkgebied mogelijk te maken. We zijn dan ook blij dat we dit met zijn allen hebben kunnen realiseren. Zo kunnen we meer kinderen de kans geven om de wereld buiten het klaslokaal te laten ontdekken”, aldus John Massaar, directeur Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. 

Groepen 5 en 6 van Kindcentrum Het Visnet maakten woensdag de eerste busrit met Buzz010, naar De Ontdekhoek in Rotterdam. Wethouder Ergin reed een stukje mee en werd afgezet bij zijn volgende bestemming. Rianne van Dorp, directeur van Kindcentrum Het Visnet, is blij met de uitbreiding: "Voor ons is het een mooie kans om als eerste met Buzz010 mee te mogen. Extra leuk, want 'kennis en kansen' staat ook in ons logo. Onze leerlingen maken zo'n uitstapje niet zo vaak mee. Daarom zijn we blij met Buzz010, want daardoor kunnen we in de toekomst vaker op excursie en ook nog eens goed georganiseerd en betaalbaar". 

"De oprichting van Stichting Buzz010 in 2018 begon als een bescheiden initiatief in het Rotterdams primair onderwijs”, vertelt Liesbeth Levy, directeur/bestuurder van Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam.“ In samenwerking met initiatiefnemer Stichting De Verre Bergen, de gemeente Rotterdam en schoolbesturen werd laagdrempelig en betaalbaar busvervoer gerealiseerd. Deze succesvolle samenwerking, met Nooteboom Tours als betrouwbare partner, heeft ervoor gezorgd dat Rotterdamse kinderen op plekken komen waar ze nog nooit zijn geweest. Als uitvoerder zijn wij er trots op dat Buzz010 als excursienetwerk is uitgebreid naar Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Hierdoor krijgen nog meer leerlingen de kans om hun horizon te verbreden. Dit bewijst dat cultuuronderwijs, zeker wanneer het laagdrempelig en betaalbaar is, een groot succes is." 

Dat ook de andere scholen in de pas aangesloten steden blij zijn met de uitbreiding van Buzz010 blijkt, want de eerste boekingen zijn al gemaakt. Kijk hier voor meer informatie en inspiratie voor leerzame bestemmingen. 


Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Schiedamseweg 53, Vlaardingen

Meer over Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. →