Categorie├źn

Service

Cadeau van Lentiz Geuzencollege aan bewoners Marnix

Cadeau van Lentiz Geuzencollege aan bewoners Marnix
Onderwijs

Cadeau van Lentiz Geuzencollege aan bewoners Marnix

  • Redactie
  • 16-12-2020
  • Onderwijs
Cadeau van Lentiz Geuzencollege aan bewoners Marnix
VLAARDINGEN - Ook dit jaar zorgt het Lentiz Geuzencollege voor een warm kerstgevoel bij haar medemens uit Vlaardingen. Werden vorig jaar nog een groep bewoners van de Zonnebloem als gast in het schoolrestaurant voor een sfeervol kerstdiner verwelkomt, dit jaar waren de bewoners van de Marnix aan de beurt en was er een, door corona, aangepast programma.

Met steun van Fonds Vlaardingen Schiedam eo. organiseert de Vlaardingse school een uitgebreid kerstplan. Iedere beroepsopleiding van de klassen 3 en 4 van het Geuzencollege werkt op geheel eigen manier mee aan een kerstcadeau. Niet alleen de patiënten/bewoners, maar ook kan het personeel en de vrijwilligers van het revalidatiecentrum de Marnix konden rekening houden met een verrassing.

Gisteren heeft van iedere afdeling een leerling mee naar de Marnix om pro forma één exemplaar officieel overhandigd aan een bewonder. Ook werden dinsdag de overige pakketten afgeleverd. Docent Horeca en Commercie Ruud den Broeder: “Het is zo mooi om te zien dat we dit gezamenlijk als school kunnen neerzetten. Zo’n project verbindt en brengt het zoveel besproken onderwerp burgerschap, uit het lokaal in de praktijk. Hoe mooi kan het onderwijs zijn. Kerst 2020: Even anders dan anders, even wat voor een ander!”

Het project is een schoolbreed programma van de alle hogere klassen. Zo hebben de leerlingen van Lifestyle & Multimedia drie verschillende kerstkaarten gemaakt. Op de achterkant van die kaarten komt een door een docent bewerkt gedicht van Marinus van der Berg.

De leerlingen van vmbo-beroepsopleiding Sport & Welzijn ontwikkelen een boekje waarin allerlei foto’s en tips staan voor een gezonde levensstijl: hoe je in deze tijd toch dagelijks kunt bewegen.

De Techniek & Onderhoud-leerlingen hebben 450 houten bakjes gemaakt, die als basis dienen voor het kerstcadeau.

De leerlingen van de vmbo-beroepsopleiding Zorg & Welzijn maken de kerststukjes in de bakjes.

De Horeca & Commercie-leerlingen bakken voor elk pakket twee verschillende muffins, die apart verpakt in het cadeau worden verwerkt.

Tot slot zullen de leerlingen van de vmbo-beroepsopleiding Marketing & Ondernemen alles verpakken en zijn ze verantwoordelijk voor het regelen van het transport. Met als één van de keuzevakken het vak Logistiek, is dit een mooie gelegenheid om in de praktijk te laten zien hoe je effectief een logistiek centrum in kan richten.

Lentiz Onderwijsgroep

Schiedamsedijk 114, Vlaardingen

Meer over Lentiz Onderwijsgroep →