Categorie├źn

Service

Clubkampioenschappen bij Trefpunt

Clubkampioenschappen bij Trefpunt
Sport

Clubkampioenschappen bij Trefpunt

  • Jan Buijsse
  • 19-06-2017
  • Sport
Clubkampioenschappen bij Trefpunt
SCHERMEN - Een schermwedstrijd is, met de vereiste beschermende uitrusting, altijd een inspannende aangelegenheid waar menig zweetdruppeltje bij komt kijken. Maar Trefpunt lijkt een optie te hebben op fraai weer bij wedstrijden. Bij de Clubkampioenschappen stond derhalve de zon weer traditiegetrouw hoog in het firmament. Ondanks dit fraaie weer hadden de deelnemers er weer veel zin in. Het werd dan ook opnieuw een heel mooi toernooi, met een lach en een traan, met een gewonnen en een verloren partij. Een sportief gestreden wedstrijd. 

Bij de jongste jeugd was het voor de kleine mannen best wel een opgave alle floretpartijen te schermen. Daardoor kwam er weleens emotie boven, werd een steek op een been harder gevoeld dan normaal. Het bleef echter sportief waarbij Flores den Draak zich ongeslagen wist te handhaven en dus de eerste plaats veroverde. Hij werd gevolgd door Loek Klaassen, die één partij moest prijsgeven. De derde plaats was voor Lukas Brandenburg met twee verliespartijen. 

De iets oudere jeugd moest ook heel wat flortetwedstrijden afwerken om de Clubkampioenschappen waardig af te sluiten. Hier werd Jesse Slaats ongeslagen eerste. De dapper strijdende Michelle van Bommel die alleen van Jesse verloor, werd tweede. Een eervolle derde plaats was er voor Bastiaan van der Poel. 

Op sabel voor senioren wist Cees Mulder zijn tegenstanders volledig van zich af te houden en zo, ongeslagen, de eerste plaats te verwerven. Oude rot Fred Tirion moest daardoor één partij prijsgeven en kon zo beslagleggen op de tweede plaats. Verrassend was dat Jelle Slaats, die al eerste was geworden bij de jeugd op floret, bij de ervaren senioren de derde plaats wist te bereiken. 

Ten slotte was er nog het Clubkampioenschap degen voor senioren. Hier was er geen ongeslagen eerste. Jeroen van der Velde had één verliespartij, net als Mady Hogenboom. Het saldo gegeven en ontvangen treffers was voor Jeroen echter 16 en voor Mady 10, zodat Jeroen eerste werd en Mady tweede. Ook voor de derde plaats was er een ex aequo wat gewonnen partijen betreft. Voorzitter Pepijn Nierop had net als Cees Mulder drie partijen verloren. Het eerdergenoemde saldo was voor Cees +1 en voor Pepijn -1, zodat Cees nipt derde werd en Pepijn vierde. Let wel: het is dezelfde Cees Mulder die op sabel al de eerste plaats had veroverd. 

Clubkampioenen 2017 zijn dus: Flores den Draak, Jesse Slaats, Cees Mulder en Jeroen van der Velde.