Categorieën

Service

Clubkampioenschappen schermen bij 't Trefpunt

Clubkampioenschappen schermen bij 't Trefpunt
Sport

Clubkampioenschappen schermen bij 't Trefpunt

  • Redactie
  • 11-06-2018
  • Sport
Clubkampioenschappen schermen bij 't Trefpunt
VLAARDINGEN - De traditie werd voortgezet: Trefpunt heeft fraai weer bij zijn toernooien, zo ook nu bij de Clubkampioenschappen afgelopen weekend. Ondanks het mooie weer was de zaal goed gevuld met enthousiaste schermers. Soms was er vreugd, soms viel het resultaat tegen. Toch was er geen overtogen woord.  

Er waren wat problemen bij de jongste jeugd bij de elektronische apparatuur voor het melden van een treffer. Daarom werd besloten het zonder te doen. Dat is bij schermen al gauw een probleem, maar ervaring loodste de scheidsrechters er glansrijk doorheen. 

Quinten Krottje bewees dat deelnemen aan externe toernooien heel goed is voor je techniek. Jong, heel jong nog wist hij de derde plaats te veroveren. Verrassend was Amy van Leeuwen; zij schermt nog relatief kort maar desondanks was ze met slechts één verloren partij goed voor de tweede plaats. Ongeslagen winnaar was Olivier Brandenburg, waardoor hij zich, heel trots, Clubkampioen 2018 mag noemen.  

De prijswinnaars van de jongste groep van 2017 deden nu mee met de gevorderden. Dat was natuurlijk hard werken. Toch waren er goede resultaten. Flores den Draak, vorig jaar eerste in de jongste groep, sloeg zich er moedig doorheen en werd mooi derde. Lars Starink, vorig jaar niet op een podiumplek, maakte het de doorgewinterde Jesse Slaats, die wat last had van een rugblessure, heel moeilijk. Lars verzilverde zijn wedstrijdervaring door evenveel partijen op zijn naam te zetten als Jesse. Zijn saldo van gegeven en ontvangen treffers was echter minder gunstig dan dat van Jesse. Resultaat was dat Lars fraai tweede werd en Jesse, opnieuw, Clubkampioen.

Bij sabel senioren lagen de resultaten heel dicht bij elkaar. Erik Posno, nog junior, Fred Tiron en Cees Mulder, vorig jaar eerste, hadden alle drie evenveel gewonnen partijen. En de saldi van gegeven en ontvangen partijen verschilden onderling steeds maar één punt. Resultaat was Erik Posno vierde, Cees Mulder derde en Fred Tirion tweede. Ongeslagen Clublampioen Sabel was Ronald Overgoor. 

Jesse Slaats, de nummer één bij de gevorderde jeugd, en Cees Mulder, tevens deelnemer aan het sabeltoernooi, deden beiden ook mee op degen. Jesse moest hier wat prijsgeven. Hij veroverde geen ereplaats. Mady Hogenboom en Cees Mulder hadden evenveel gewonnen partijen, maar het treffersaldo van Cees was juist iets beter dan van Mady: derde plaats voor Mady Hogenboom, tweede voor Cees Mulder.

Jamie Dreier Gligoor wist, mede door een goed gebruik van zijn lengte, ongeslagen beslag te leggen op de titel Clubkampioen Degen.

Clubkampioenen 2018 zijn dus: Olivier Brandenburg, Jesse Slaats, Ronald Overgoor en Jamie Dreier Gligoor.