Categorieën

Service

Collecte Amnesty International in coronatijd

Collecte Amnesty International in coronatijd
Uit

Collecte Amnesty International in coronatijd

  • Redactie
  • 04-03-2021
  • Uit
Collecte Amnesty International in coronatijd
VLAARDINGEN - Veel werk van Amnesty gaat ook in deze tijd gewoon door. Zoals altijd zetten we ons in voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International komt op voor mensen die ten onrechte worden vervolgd, die worden gemarteld of onderdrukt voor wat ze zeggen of wie ze zijn.

Geef om vrijheid
Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2021 voor de negentiende keer haar landelijke collecte. Dit jaar is het wel anders dan anders: deze editie van de collecte is vanwege het coronavirus volledig online. In 2020 gingen in heel Nederland 12,5 duizend collectanten langs de deuren en haalden toen ruim € 900.000 op voor het werk van Amnesty. De organisatie hoopt dat mensen ook dit jaar royaal zullen geven.

Wat wil Amnesty?
Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht. 

Geven aan de Amnesty collecte
Als u Amnesty een warm hart toe draagt en ook iets wilt geven kunt u uw bijdrage overmaken naar rekening nummer NL14 RABO 0303 4603 26 ten name van Amnesty International Nederland. Zorg dat de kaars kan blijven branden!