Categorieën

Service

Culturele avond in de Kroepoekfabriek

Culturele avond in de Kroepoekfabriek
Uit

Culturele avond in de Kroepoekfabriek

  • Redactie
  • 13-09-2023
  • Uit
Culturele avond in de Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - Vlaardingen kan er trots op zijn dat jaarlijks met een divers programma aandacht gegeven wordt aan de Vredesweek. Het initiatief ligt bij het Pax en zij zoeken bij de invulling van het programma de samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties. Dit levert mooie kruisbestuivingen op. De culturele avond in de Kroepoekfabriek op donderdag 21 september is er zo één. De avond heeft als thema: 'de inclusieve cultuur van taal'.

Dagelijks zien en horen we in de media dat vrede niet vanzelfsprekend is. Maar vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog. Ook dichtbij in onze naaste omgeving en in onszelf is vrede soms ver te zoeken. Vrede raakt iedereen. De avond is gevuld met muziek en de stem van auteurs uit verschillende culturele achtergronden. Zij zijn dichters, schrijvers, vertalers, verbonden met een wijde wereld van relaties. In hun stem, hun woorden en hun betrokkenheid bij diversiteit, komen vrijheid en vrede tot uiting. Deze auteurs blijven niet aan de zijlijn staan. Zij dragen actief bij aan de opbouw van een meer rechtvaardige en vreedzame wereld.

Laat u verrassen door de gedichten van Thera Kokx, Maureen Ghazal, Somala Ramish. Maureen Ghazal en Albana Shala gaan met elkaar in gesprek o.l.v. Ben van Dorp. Omara Lua zorgt met haar mooie liedjes voor de muzikale afwisseling. U bent donderdag 21 september welkom vanaf 19.30 uur en het programma begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie over de avond vind u op www.amnestyvlaardingen.nl en www.kroepoekfabriek.nl.