Categorieën

Service

De beroemdste plekken in Nederland om te bezoeken

De beroemdste plekken in Nederland om te bezoeken
Nieuws

De beroemdste plekken in Nederland om te bezoeken

  • Ingezonden mededeling
  • 08-11-2022
  • Nieuws
De beroemdste plekken in Nederland om te bezoeken
Nederland kent vele parels – sommige figuurlijk, andere letterlijk. Er is in de hoofdstad, Amsterdam, natuurlijk veel te zien en te bewonderen maar er is ook daarbuiten veel wat in de smaak zal vallen. Wij nemen je mee langs het mooiste.

Den Haag, de Hofstad

Het Binnenhof is de klassieker in de Hofstad. Hoewel ons Parlement op dit moment verbouwd wordt, is de buitenkant prachtig om te aanschouwen. Zo kan je er het Torentje, de plek waar de Minister-President resideert bezichtigen en ook de Hofvijver nog steeds bewonderen. Aan de randen van de Hofvijver staan een aantal grote bankjes, waar je heerlijk kan zitten en van het mooie uitzicht kan genieten.

In de Hofstad is het ook aangenaam om te wonen. Een rent appartement Den Haag zou bijvoorbeeld met Rentola kunnen. Met Rentola is de zoektocht naar een huis versimpeld. Er zijn veel goede plekken in Den Haag om te wonen, zoals het Zeeheldenkwartier, de Vruchtenbuurt en de Vogelwijk.

Vanaf deze wijken is het ook makkelijk om bij het een aantal van de mooiste plekken van Den Haag te komen. Vlak naast het Binnenhof vindt je het minstens zo spectaculaire Mauritshuis. In het Mauritshuis kan je een aantal van de beste Nederlandse schilderwerken van de zeventiende eeuw. De Stier van Paulus Potter, Het Puttertje van Fabritius en De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt. Qua grote Nederlande schilders is de enige die nog écht ontbreekt Vincent van Gogh.

Vincent van Gogh in de hoofdstad

Gelukkig zijn er wel genoeg van Goghs te vinden in het Van Gogh museum in Amsterdam. Dit is een van de vele musea en andere kunstaangelegenheden die in de hoofdstad te vinden zijn. Er zijn maar liefst 200 schilderen en 500 tekeningen in het museum te vinden. Dat is een flinke collectie waar je veel tijd kan spenderen.

Mocht dat toch niet genoeg zijn, dan kan ook zeker het Rijksmuseum niet missen. Dit in 1885 gebouwde museum heeft een aantal van de beste stukken van de zeventiende eeuw en overlapt met het Mauritshuis qua welke schilders er te zien zijn. In het Rijksmuseum hangt misschien ook wel het mooiste schilderij van Nederland, namelijk de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

Voor de natuurliefhebbers

Kunst is mooi, maar kunst is niet alles. Voor de mensen die wellicht wat minder interesse hebben of een gevarieerd programma willen afleggen is er ook veel natuur in ons land dacht echt de moeite waard is. In de zomer is de Keukenhof een geweldige keuze. De Keukenhof is een bloemenpark in de Nederlandse plaats Lisse. Het is in 1949 opgericht en is maar liefst 32 hectare groot. Een toeristische trekpleister is het zeker; jaarlijks bezoeken ruim een miljoen(!) buitenlanders het park. In het park zijn vooral bloemen te zien, met name tulpen. Ook zijn er een heleboel krokussen, narcissen, hyacinten, lelies en andere bolgewassen te zien. Niet alleen de Keukenhof zelf is mooi, de velden rond Lisse zijn dat ook zeker. Rondom het park houden telers namelijk zelf tulpenvelden. Het is niet de bedoeling die te betreden, maar om langs de rand een foto te maken is zeker niet verboden.

Ook de wadden zijn zeker niet te missen. De vijf bezoekbare eilanden (Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog) zijn vanaf verschillende veerponten in Noord-Holland en Groningen te bezoeken en bieden een uniek stuk natuur dat nergens anders in Nederland te vinden is. Voor de waaghalzen onder ons zijn er ook mogelijkheden tot wadlopen. Je loopt dan tijdens eb van kust naar kust voordat het weer vloed wordt. Het is wel belangrijk dat dit onder begeleiding gebeurd en niet op eigen initiatief. Op het moment dat er sprake is van een niet functionerende navigatie of desoriëntatie zou het kunnen dat serieus gevaar op de loer ligt.

Wie nog wat bijzonders wil zien, is ook zeker in Giethoorn in Overijssel op de juiste plek. Er is in dit dorp namelijk vrijwel geen een fietspad of autoweg te vinden. Het hele dorp – bestaande uit drie wijken, namelijk het Noordeinde, de Middenbuurt en het Zuideinde – die met pittoreske bruggetjes aaneen gesloten zijn. Er wonen ongeveer 2,800 mensen in Giethoorn, dus het dorpse gevoel blijft zeker hangen. Eén van de leukste dingen om te doen in Giethoorn is om een boottochtje te maken (bij voorkeur met een gids, natuurlijk!) terwijl je door het schattige dorpje met veel groen wordt geleid krijg je tegelijkertijd wat mee over het dorp zelf en de flora en fauna die je in het dorp kan bewonderen.

Met deze tips is er reden genoeg om alles in Nederland te bezoeken. Behalve de bekende locaties die we hier hebben genoemd zijn er nog tal van andere plekken die ook zeker de moeite waard zijn. Maak ook zeker ruimte tijdens een stedentrip in Den Haag, Amsterdam of Delft voor iets wat spontaan op je pad komt. Er zijn eigenlijk altijd wel gebouwen of plekken waarvan ze niet gepland waren maar wel zeker de moeite waard zijn.