Categorie├źn

Service

De Olympische Winterspelen komen eraan!

De Olympische Winterspelen komen eraan!
Nieuws

De Olympische Winterspelen komen eraan!

  • Redactie
  • 14-01-2022
  • Nieuws
De Olympische Winterspelen komen eraan!
VLAARDINGEN - Op 4 februari a.s. starten de Olympisch Winterspelen in China. Ongetwijfeld zet het land zijn beste beentje voor om flink uit te pakken. Er wordt vast  Indruk gemaakt met een spetterende openingsshow en een goed geoliede organisatie. Heel veel mensen wereldwijd zullen de prestaties van de sporters op de voet volgen en er veel plezier aan beleven. Hopelijk hebben de sporters en alle betrokkenen meer bewegingsvrijheid dat bij de recentste zomerspelen. Mocht dit niet zo zijn, dan is dit echter van korte duur en zelf gekozen.

Voor veel Chinezen geldt dit echter niet. Ben je b.v. advocaat, journalist of hoor je tot een minderheidsgroep en sta je beroepsmatig mensen bij of stel je misstanden aan de orde? Zo ja, dan loop je een groot risico om voor jaren gevangen gezet te worden.  Amnesty heeft een aantal van deze mensen in China als voorbeeld gesteld en we roepen sporters op om voor deze mensen op te komen. In Nederland is er een mooi gezegde: sport verbroedert. Laten we deze spelen gebruiken om de Chinese overheid erop te attenderen, dat mensen monddood maken niet past bij de mensenrechten.

Amnesty International heeft de lokale sportorganisaties gevraagd om hun leden op te roepen de actie te ondersteunen, maar behalve sporters kan uiteraard iedereen meedoen. Ga naar: https://www.amnesty.nl/acties/china-laat-zhang-ilham-li-gao-en-rinchen-vrij en teken de petitie. Het kost slechts twee minuten van uw tijd om op te komen voor deze mensen die ten onrechte gevangen gehouden worden. Doe mee!