Categorieën

Service

De Stadskaravaan is onderweg naar De Loper

De Stadskaravaan is onderweg naar De Loper
Uit

De Stadskaravaan is onderweg naar De Loper

  • Redactie
  • 02-06-2024
  • Uit
De Stadskaravaan is onderweg naar De Loper

foto: Ron van Rutten

VLAARDINGEN - Wegens groot succes tijdens het Vlaardingen 750 feestjaar keert het reizende festival de Stadskaravaan terug! Op zaterdag 8 juni zal winkelcentrum De Loper, net als vorig jaar, het feestelijke decor zijn van een gratis festival vol muziek, theater, dans, kunst, cultuur, eten, drinken en veel meer. De Stadsgehoorzaal nodigt, samen met de culturele partners De Kroepoekfabriek (poppodium), KADE40 (kunst- en cultuurcentrum), Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan, UN1EK en Minters (jongerenwerk), iedereen uit én om Holy uit om dit feest mee te komen vieren. Meer informatie is te vinden via www.stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/stadskaravaan-holy 

Het bruisende festivalprogramma zal om 13:00 uur geopend worden door presentator, theatermaker en actrice Nhung Dam, wethouder Bart Bikkers, een knallende openingsdans door leerlingen van IKC Het Anker en wonderlijk straattheater! In het programma van het Stadskaravaan festival komen grote namen én lokale talenten samen in één bruisend programma.

Zo presenteert De Kroepoekfabriek op het Talent Stage de Vlaardingse singer-songwriter Alysha Deanne én zal de Vlaardingse band The Undercover Heroes als Vlaardingse Vangst het publiek aan de haak slaan. Het festival zal knallend afgesloten worden door feest-sensatie Pater Moeskroen, bekend van hits als ‘Roodkapje’, ‘Joost’ en ‘Laat Maar Waaien’. Met een karrenvracht aan instrumenten zullen zij De Loper ongetwijfeld op zijn kop zetten.

Naast het programma op het hoofdpodium wordt het publiek ook getrakteerd op feestelijk randprogramma. Zo kan bijvoorbeeld volop meegezongen en -gedanst worden tijdens de silent disco door Blondie & Brownie, de dansworkshop van Goya Dance Studio en de minishows van Dirk Scheele (2+), geeft Ollie Quist een bibliotheekgoochelshow, is er een sneltekenaar, kan er samen kunst gemaakt worden bij KADE40, komt UN1EK schminken én vliegtuigjes bouwen, staan het Museum van de Wijk, de Gamebus en de Boekfiets er én kunnen heerlijke hapjes geproefd worden bij de Wijkproeverij.

De Wijkcrew

Net als vorig jaar is ook bij deze editie nauw samengewerkt met bewoners, ondernemers en andere hoofdrolspelers in de wijk. Samen vormen zij de vrijwillige Wijkcrew. Op zaterdag 10 maart werd hiervoor een kick-off bijeenkomst georganiseerd in IKC De Ark. Enthousiastelingen deelden hier hun waardevolle wensen, ideeën en dromen voor hún festival, voor zowel programma als aankleding en horeca. Alle organisaties zijn vervolgens aan de slag gegaan met het verder ontwikkelen en samenstellen van een uniek en onvergetelijk programma.

Het Stadskaravaan festival vindt op zaterdag 8 juni plaats in winkelcentrum De Loper. Het grote plein (zowel voor als achter de trambaan) wordt gevuld met podia, muziek, tenten, campers, eten, drinken en meer. Zo wordt het feest van de Stadskaravaan echt middenin de wijk gevierd. Bezoekers worden aangeraden om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

De Stadsgehoorzaal en haar culturele partners partners zijn trots op het resultaat en nodigen iedereen uit om langs te komen voor een onvergetelijk festival. Het volledige programma én de digitale versie van de Karavaankrant is te vinden via stadsgehoorzaal.nl.


Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →