Categorieën

Service

Deelnemers taalwandelingen in het zonnetje gezet

Deelnemers taalwandelingen in het zonnetje gezet
Uit

Deelnemers taalwandelingen in het zonnetje gezet

  • Redactie
  • 31-05-2021
  • Uit
Deelnemers taalwandelingen in het zonnetje gezet
VLAARDINGEN - Bibliotheek de Plataan organiseerde in het kader van NLdoet op 28 en 29 mei taalwandelingen voor nieuwe taalmaatjes en anderstalige stadgenoten in Vlaardingen, Maassluis en Midden-Delfland. De ruim 150 deelnemers gingen op pad met een rugzak, wat lekkers en een boekje met gespreksonderwerpen.

Bijzondere plekken
De (ongeveer) 2 uur durende route bracht de deelnemers langs bijzondere plekken in de stad. Op een aantal plekken was een stadsgids aanwezig om meer over de historie van die plek te vertellen. Soms werd er lang nagepraat om uit te leggen wat de stadsgids nu precies had verteld. Het valt niet mee om in eenvoudige taal uit te leggen hoe een sluis werkt, of wat een familiewapen is. Het leverde heel wat spraakverwarringen op.

In het zonnetje
Mede dankzij het mooie weer hebben de deelnemers genoten van de taalwandeling. Ze hebben veel van elkaar geleerd en een aantal deelnemers vond het zo leuk dat ze afgesproken hebben om vaker met elkaar te gaan wandelen. Daar doen we het voor!

Ook meedoen?
Wil ook ervaren hoe het is om Taalcoach te zijn? Wil je Nederlands leren, computerles of andere basisvaardigheden verbeteren? Meld je aan via www.debibliotheekdeplataan.nl.

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →