Categorieën

Service

Deze zomer wonen in containers in District U

Deze zomer wonen in containers in District U
Wonen

Deze zomer wonen in containers in District U

  • Redactie
  • 14-03-2022
  • Wonen
Deze zomer wonen in containers in District U
VLAARDINGEN - Donderdag 10 maart hebben wethouder Ivana Somers, Bart van der Worp (van Inspire) en Lawa de Vries (van Leyten) hun handtekeningen onder het convenant ‘Tijdelijke containerwoningen’ geplaatst. Het gaat om 320 tijdelijke woningen op het terrein van District U aan de Olivier van Noortlaan in Vlaardingen. Leyten en Inspire vormen samen de besloten vennootschap Keetwoningen BV die eigenaar is van de containerwoningen.

De woningen, die voornamelijk bestemd zijn voor studenten, starters en herstarters (denk aan mensen die gaan scheiden en opnieuw starten op de woningmarkt), leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de regio. De woningen worden de komende maanden opgeknapt en geplaatst op het terrein. De studio’s hebben een woonoppervlakte van circa 27 m2  en worden volledig ingericht verhuurd. Alle studio’s zijn voorzien van eigen douche, toilet en keuken. Ook worden er ook gemeenschappelijke ruimtes ontwikkeld zoals een wasruimte. 

Zodra de studio’s - die voor een periode van maximaal 10 jaar zullen blijven staan - klaar zijn voor bewoning, worden ze verhuurd door Gapph. Deze vastgoedspecialist zorgt ook voor het beheer van de tijdelijke woningen. Daarnaast zet Gapph zich ook in voor een prettige leefomgeving voor nieuwe en bestaande bewoners van de buurt. Het zal actief optreden om overlast tegen te gaan en wil met verschillende initiatieven het buurtgevoel voor alle bewoners versterken.

Binnenkort volgt meer informatie over het huurprocesen kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. In de zomer van 2022 worden de studio’s verhuurd.