Categorieën

Service

Diamanten en briljanten bruidsparen in het zonnetje

Diamanten en briljanten bruidsparen in het zonnetje
Nieuws

Diamanten en briljanten bruidsparen in het zonnetje

  • Redactie
  • 10-09-2020
  • Nieuws
Diamanten en briljanten bruidsparen in het zonnetje
VLAARDINGEN - Feest vieren is in deze tijden wat ingewikkelder dan we gewend waren, maar gelukkig kan het nog wel! In juni kon het niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, maar op woensdagmiddag 2 september stonden 19 Vlaardingse echtparen alsnog in het zonnetje in de Stadsgehoorzaal om met elkaar, op gepaste afstand, hun huwelijksjubileum van afgelopen tijd nog eens te vieren.

Zeventien 60 jaar gehuwden en twee 65 jaar gehuwden bezochten het feest. Met bloemen, een hapje en een drankje, was het een gezellige boel. Burgemeester Bas Eenhoorn heette de gasten van harte welkom. Daarna doken de aanwezigen met een lezing door Hjalmar Teunissen, medewerker Stadsarchief, terug in het dagelijks leven in de jaren ’50/’60 van de vorige eeuw, de tijd waarin de echtparen elkaar het ‘jawoord’ gaven. Ook konden de gasten genieten van de hilarische voorstelling ‘Jaar in Jaar uit’ van Theatergroep Vrij. Na de voorstelling konden de bruidsparen in de foyer nog even napraten met de burgemeester en de aanwezige wethouders en legde een fotograaf het moment voor de bruidsparen vast.

Sinds 2016 organiseert de gemeente 2 keer per jaar een feest voor echtparen die vieren dat ze 60 of 65 jaar getrouwd zijn. Echtparen die hun 60 jarige huwelijksjubileum bereiken worden hiervoor uitgenodigd. Echtparen die 65 jaar gehuwd zijn kunnen kiezen voor een felicitatiebezoek thuis van de (loco)burgemeester of voor een uitnodiging voor het feest. In verband met het coronavirus zijn deze bezoeken dit jaar komen te vervallen. In de Stadsgehoorzaal kon het feest gelukkig veilig en gezellig doorgang vinden.