Categorieën

Service

Diepvrieskou en veel sneeuw onderweg!

Diepvrieskou en veel sneeuw onderweg!
Nieuws

Diepvrieskou en veel sneeuw onderweg!

  • Redactie
  • 04-02-2021
  • Nieuws
Diepvrieskou en veel sneeuw onderweg!
VLAARDINGEN - Nog twee dagen, dan duiken we vol de winter in. En dan bedoelen we ook echt winter... een winter zoals we die in jaren niet meer hebben gezien. Zaterdag gaat het beginnen, vanuit het noorden wordt dan ijskoude lucht ons land in geblazen, tegelijkertijd komt vanuit het zuiden een neerslagebied ons land binnen. Het resultaat wordt sneeuw. Veel sneeuw!

Weerman Ed Aldus houdt er inmiddels rekening mee dat er in onze regio tot 20 centimeter sneeuw kan vallen. Voor de noordelijke helft van Nederland wordt zelfs een halve mneter sneeuw niet ondenkbaar geacht. Die sneeuwval begint zaterdagavond en ook een groot deel van komende zondag zal de sneeuw blijven vallen. Het gaat daarbij stevig waaien waardoor sneeuwduinen kunnen ontstaan. Vanwege de grote hoeveelheid sneeuw, sterke wind en in het zuidelijk deel van nederland ook nog ijzel wordt nu al sterk geadviseerd om zondag niet de weg op te gaan. Ook maandag en dinsdag kan er nog wat sneeuw vallen al gaat het dan niet meer om de hoeveelheden die we op zondag zullen zien.

De temperatuur gaat vanaf zaterdagavond fors onderuit. Tijdens de sneeuwval is het -2 tot -5 graden maar de dagen na het weekend gaat de temperatuur nog verder onderuit. 's nachts kan makkelijk de -10 graden worden bereikt en zelfs temperaturen beneden de -15 graden worden niet uitgesloten.