Categorieën

Service

Doek definitief gevallen voor C&A Vlaardingen

Doek definitief gevallen voor C&A Vlaardingen
Winkelen

Doek definitief gevallen voor C&A Vlaardingen

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 01-10-2022
  • Winkelen
Doek definitief gevallen voor C&A Vlaardingen

De laatste rekken kleding in C&A vandaag

VLAARDINGEN – Wethouder Jacky Silos opende vandaag Lokaal97 , terwijl op hetzelfde tijdstip collega Bart Bikkers was ingehuurd om het lintje door te knippen van de speelgoedwinkel die verhuisd was van de Hoogstraat zuid naar het Liesveld. Amper 20 meter van die laatste plek sloot textielmagnaat C&A definitief deuren van haar Vlaardingse filiaal. Ooit opgericht in 1841 door de broers Clemens en August Brenninkmeijer die startten met een eerste winkel in Sneek.

De keten van kledingwinkels deed het de laatste jaren niet goed in de Vlaardingse binnenstad, en als de verkopen dramatisch teruglopen dan is een rekensom gauw gemaakt; een vertrek uit Vlaardingen was vrijwel onontkoombaar. Er blijft een pand achter van drie etages, waarvoor er wel ideeën zijn (appartementen) maar nog geen concrete plannen. En Vlaardingen ligt voor bijvoorbeeld een Primark niet echt strategisch, laat staan dat je ze kunt verplichten de binnenstad in te trekken.

Die binnenstad kent echter nog wel degelijk ondernemers die niet op willen geven, die service met een glimlach nog hoog in het vaandel hebben. Maar daarnaast ook een aantal winkels waar je vraagtekens kunt zetten bij hoe levensvatbaar ze zijn; je ziet er nauwelijks klanten, dus waar bestaan ze dan van? Kortom, er moet nog veel werk verzet worden door het college en de gemeenteraad in Vlaardingen om het centrum economisch meer levensvatbaar te maken, met een divers aanbod en gevulde etalages. En dat houdt meer in dan lintjes doorknippen.