Categorie├źn

Service

Drukte bij DFDS Vijfsluizen geregeld door Rijkswaterstaat

Drukte bij DFDS Vijfsluizen geregeld door Rijkswaterstaat
Nieuws

Drukte bij DFDS Vijfsluizen geregeld door Rijkswaterstaat

  • Redactie
  • 15-01-2021
  • Nieuws
Drukte bij DFDS Vijfsluizen geregeld door Rijkswaterstaat

Fotografie: Flashphoto NL

VLAARDINGEN -  Afgelopen dinsdag meldden we een enorme drukte bij Vijfsluizen, vooral van vrachtverkeer dat via DFDS richting Engeland opstoomt. Hoewel eerder de gemeente verkeersregelaars ingezet had is de huidige drukte toch echt een probleem dat door Rijkswaterstaat opgelost wordt. 

Door de Brexit is er in de eerste zes weken van 2021 extra kans op vertragingen bij DFDS Seaways. Vanwege de gewijzigde handelsrelatie met de EU zijn er meer douaneformaliteiten nodig om goederen te verschepen van en naar Engeland. Een groot deel van de vrachtwagenchauffeurs heeft de papieren hiervoor op orde, maar een klein deel nog niet. Rijkswaterstaat, DFDS en de gemeente hebben maatregelen voorbereid om het verkeer in banen te leiden en om de vrachtwagens waarvan papieren niet op orde zijn op bufferparkeerplaatsen op te vangen.

Rijkswaterstaat coördineert de Brexit-verkeersmaatregelen en leidt bij filevorming tot aan Vijfsluizen het vrachtverkeer om via de Vulcaanweg, het Sluisplein, de Oosthavenkade en de Koningin Wilhelminahaven Noordzijde naar DFDS. Een langere route moet voor minder files zorgen.

Op 12 januari nam het aanbod aan vrachten bij DFDS richting Engeland weer toe, na een rustige start van het nieuwe jaar. Het werd druk en om die reden stelde Rijkswaterstaat de omleidingsroute in. Desondanks ontstonden er belemmeringen in de doorstroming en daarom heeft de gemeente bij Rijkswaterstaat aangedrongen op aanscherping van de maatregelen. Bij grote drukte kunnen vrachtwagens met de juiste papieren nu ook tijdelijk wachten op het bufferparkeerterrein aan de Waterleidingstraat. Verkeersregelaars van Rijkswaterstaat leiden de vrachtwagens dan druppelsgewijs naar de gate om filevorming op de KW-haven Noordzijde tegen te gaan. Rijkswaterstaat gaat ervanuit dat met de aanscherping van de maatregelen de verkeersoverlast aanzienlijk vermindert.