Categorie├źn

Service

Duurzaamheidsmarkt bij De Hoeksteen

Duurzaamheidsmarkt bij De Hoeksteen
Wonen

Duurzaamheidsmarkt bij De Hoeksteen

  • Redactie
  • 15-09-2021
  • Wonen
Duurzaamheidsmarkt bij De Hoeksteen
VLAARDINGEN - Zaterdag 25 september van 11.00 tot 16.00 uur is er een duurzaamheidsmarkt bij KBS De Hoeksteen aan de Olmendreef. Op de markt krijgt u informatie over allerlei energiebesparende maatregelen en duurzame oplossingen voor uw huis. Wateropvang en waterberging in uw tuinen en het vergroenen van daken zal ook aandacht krijgen. De werkgroepen Energietransitie, Groen en Ophogen van Duurzaam op Dreef zijn aanwezig om u te informeren en vragen te beantwoorden. Het Vlaardings Energie Collectief (VEC) staat ook op de markt. Het VEC streeft naar duurzame opwekking, door collectieve zonnedaken in de stad en het opwekken van windenergie en beperking van energiegebruik.

Het belang van groen in plaats van tegels in de tuin is al vaak besproken. Door ophoogplannen moeten de komende tijd veel tuinen worden aangepakt. Ook zonder ‘groene vingers’ is er veel te verduurzamen in de tuin. Een groenexpert is op de markt aanwezig en geeft persoonlijk advies voor het inrichten van de tuin. Vertegenwoordiger(s) van de gemeente informeren u over de ophoogplannen. van de Populieren-, Hazelaar- en Abelendreef. Wanneer de aanbesteding is afgerond wordt de aannemer voor de ophogingen ook voor de informatiemarkt uitgenodigd.

Voor de jeugd is er een ‘slootjes excursie’, zelf onderzoeken wat er in de singels leeft. Op een blote-voeten-pad kunnen kinderen verschillende materialen onder hun voeten ervaren. Een ‘kunst-tuin-energie route’ in de buurt, bewoners tonen hun creativiteit op het gebied van kunst of tuininrichting. Anderen delen graag hun ervaringen met u over de maatregelen die zij hebben getroffen, zoals energiebeperkende maatregelen, wateropvang in de tuin.