Categorie├źn

Service

Een boekhouder kiezen en de boekhouding uitbesteden

Een boekhouder kiezen en de boekhouding uitbesteden
Nieuws

Een boekhouder kiezen en de boekhouding uitbesteden

  • Ingezonden mededeling
  • 07-11-2022
  • Nieuws
Een boekhouder kiezen en de boekhouding uitbesteden
Als ondernemer ben je met veel dingen bezig en dan is het laatste waar je zin in hebt het bijhouden van de boekhouding. Toch is dit een belangrijk aspect van het ondernemerschap en zal je boekhouding kloppend moeten zijn. Om er zeker van te zijn dat je alles juist op orde hebt en geen steen omgekeerd laat als het aankomt op financiële voordelen of meevallers, is het raadzaam om de hulp van een boekhouder in te roepen. Zo houd je zelf je handen vrij voor het verrichten van waardevolle diensten voor klanten of cliënten. Er gaat veel tijd zitten in het ondernemen zelf, waarbij weinig tijd of aandacht overblijft voor het op orde houden van de boekhouding. Kies daarom voor een professionele boekhouder en besteed de boekhouding uit. Zo is het financiële plaatje compleet en krijg je bovendien professionele adviezen om er financieel verder op vooruit te gaan.

Boekhouding uitbesteden

Door een boekhouder te kiezen, hoef je niet zelf de financiële administratie bij te houden. Omzetbelasting wordt per kwartaal door de boekhouder verzorgd, waarbij je enkel nog bonnen voor aankopen hoeft door te sturen. Ook de jaarlijkse inkomstenbelasting wordt door de boekhouder opgepakt, zodat direct duidelijk is wat je de Belastingdienst verschuldigd bent. Uiteraard zal bekeken worden waar mogelijke voordelen te behalen zijn, om de uitkomst zo gunstig mogelijk in jouw voordeel te laten verlopen. Onder professionele begeleiding voldoe je zo aan alle financiële voorwaarden een verwachtingen en wordt een last van je schouders afgenomen. De boekhouding uitbesteden is een slimme zet die voor je onderneming kan worden genomen. 

Expert in boekhouding

Waar jij goed bent in het ondernemen en het aanbieden van bepaalde diensten of producten, is een boekhouder expert op gebied van boekhouding. Zeker als de zaken goed lopen, komt er veel bij kijken en zal de administratieve afwerking enkel toenemen. Het is dan verstandig om dit uit handen te geven aan een boekhouder. Met moderne software wordt ruim 80% van de boekhouding automatisch al vooraf verwerkt en zal het de boekhouder nog weinig extra tijd kosten om de boekhouding optimaal op orde te houden. Dit scheelt op de uiteindelijke kosten die je maakt om de boekhouder te betalen voor verrichte diensten. Je behoudt altijd real-time financieel inzicht en kunt rekenen op expert advies over zaken als financiële administratie, juridische zaken, sales en marketing. Een goede boekhouder denkt namelijk zeker met je mee en kan adviseren over belangrijke financiële strategieën om je onderneming te verbeteren.

Kosten voor boekhouding uitbesteden

Wanneer je kiest voor een boekhouding uitbesteden, dan wordt deze zoveel mogelijk voor je geautomatiseerd. Uiteraard blijven daarbij jouw wensen en verwachtingen belangrijk en zal gekozen worden voor een samenwerking die aansluit bij jouw bedrijfsvoering. Kosten verschillen per onderneming en hangen af van de intensiteit aan begeleiding. Het uurtarief voor de betreffende boekhouder kan je een idee geven van de uiteindelijke kosten. Uiteraard wordt dit besproken zodra de boekhouding wordt uitbesteed.