Categorieën

Service

Eerste editie mantelzorgdiner succes

Eerste editie mantelzorgdiner succes
Politiek

Eerste editie mantelzorgdiner succes

  • Redactie
  • 07-10-2015
  • Politiek
Eerste editie mantelzorgdiner succes
VLAARDINGEN - Het CDA Vlaardingen heeft de eerste editie van het mantelzorgdiner gehouden. In het restaurant van het Geuzencollege gingen op dinsdag 29 september mantelzorgers en CDA-leden met elkaar in gesprek over de dagelijkse praktijk in de mantelzorg. Bijzondere gast aan tafel was Mona Keijzer, prominent CDA-lid van de Tweede Kamer. Het CDA Vlaardingen wil van het mantelzorgdiner een traditie maken.

Door de veranderingen in het sociale domein zal mantelzorg steeds vaker andere vormen van zorg vervangen. Het CDA hecht veel waarde aan de zorg die de mantelzorgers verlenen. Daarom besloot de Vlaardingse fractie een diner te organiseren voor de mantelzorgers en koos daarvoor de sfeervol ingerichte ruimte van het Geuzencollege, waar de vmbo-leerlingen hun horecavaardigheden ontwikkelen. Tweede Kamerlid Mona Keijzer bood na haar inleiding de aanwezigen een luisterend oor. In de Tweede Kamer heeft Keijzer veel bereikt voor mantelzorgers, ouderen en mensen die langdurig zorg nodig hebben. Ze bedankte aan het slot van het diner de aanwezigen voor hun verhalen en zegde toe deze mee te nemen in haar gesprekken met de minister.

Het CDA gebruikt de ervaringen van de mantelzorgers ook in de Vlaardingse politiek. Rode draad in de verhalen was dat bureaucratie een belemmering is bij de uitvoering van de zorgtaken. De landelijk bekende problemen met het persoonsgebonden budget - PGB's - spelen zeker ook in onze stad, al springt de gemeente gelukkig in met voorschotten. De fractie zal de aangedragen thema's aan de orde stellen in de Vlaardingse politiek.