Categorie├źn

Service

Energieneutrale eengezinswoningen Floris de Vijfdelaan en omgeving opgeleverd

Energieneutrale eengezinswoningen Floris de Vijfdelaan en omgeving opgeleverd
Wonen

Energieneutrale eengezinswoningen Floris de Vijfdelaan en omgeving opgeleverd

  • Ingezonden mededeling
  • 23-03-2023
  • Wonen
Energieneutrale eengezinswoningen Floris de Vijfdelaan en omgeving opgeleverd

René van der Heijden, manager bedrijfsvoering en Mila Kalila, woonmakelaar bij Waterweg Wonen overhandigen de eerste sleutel aan mevrouw Jurrien (midden)

VLAARDINGEN – Halverwege vorig jaar startte de bouw van de eengezinswoningen aan de Floris de Vijfdelaan. Nu, driekwart jaar later, zijn de woningen klaar en ontvangen de huurders de sleutel. De woningen zijn een aanwinst in de Westwijk. De oude appartementen waren in zeer slechte staat. Die hebben nu plaatsgemaakt voor duurzame eengezinswoningen waar zoveel vraag naar is.

Wonen met plezier en dan vooral samen

De eerste sleutel werd symbolisch overhandigd door René van der Heijden, manager bedrijfsvoering bij Waterweg Wonen, aan mevrouw Jurrien. Zij had de eer om als eerste de nieuwe woning te betreden. Mevrouw Jurrien: “Ik woonde altijd al in deze buurt. Daarom ben ik heel blij dat ik hier nu een nieuwbouw eengezinswoning kan huren. Samen met mijn buren hoop ik er een gezellige wijk van te maken.”

64 energiezuinige eengezinswoningen

In totaal worden er 64 eengezinswoningen opgeleverd; 50 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen. De koopwoningen zijn verkocht door bouwonderneming Plegt-Vos. De woningen hebben 4 kamers, vloerverwarming en een warmtepompinstallatie met boiler. Deze installatie zorgt voor verwarming en warm water voor de keuken en de douche.

De basiskeuken kan eventueel naar wens uitgebreid worden naar andere opstellingen en apparatuur. Het dak ligt vol zonnepanelen die minstens evenveel energie opwekken als dat er (op basis van gemiddelden) verbruikt wordt. Mede hierdoor zijn het nul-op-de-meter- (NOM-)woningen. NOM-woningen zijn zeer energiezuinig en zeer goed geïsoleerd zodat er weinig energie nodig is om de woning warm te houden. Een NOM-woning heeft geen gasaansluiting meer; alle installaties zijn elektrisch. Klaar voor de toekomst dus!

Beter een goede buur dan een verre vriend

Begin november vorig jaar maakten de nieuwe bewoners al kennis met elkaar. Samen met de bouwonderneming organiseerden we een meet & greet voor de 50 huurders en 14 kopers. Zo konden zij speeddaten aan grote biertafels. De buren vonden elkaar snel. De vragen op tafel zorgden voor goede gesprekken. Ook de kinderen maakten direct contact.

‘Beter een goede buur dan een verre vriend.’ Die uitdrukking bestaat niet voor niets. Je woongeluk is namelijk mede afhankelijk van je buren. De huurders en kopers gaan samen een nieuw avontuur aan door te gaan wonen in deze nieuwbouwwijk.

Waterweg Wonen wenst alle nieuwe bewoners veel woonplezier in hun nieuwe woning!

GewoonWonen.NU

Woningcorporaties in de regio Rotterdam willen 30.000 sociale huurwoningen bouwen voor 2030. Zij vrezen dat wonen in de regio anders voor grote groepen onbereikbaar wordt. Dit schrijven zij in het manifest ‘Gewoon wonen kan gewoon'. De bouw van deze woningen draagt hieraan bij. Meer informatie hierover op www.gewoonwonen.nu.

Waterweg Wonen

van Hogendorplaan 1011, Vlaardingen

Meer over Waterweg Wonen →