Categorieën

Service

Financiële meevaller Vlaardingen

Financiële meevaller Vlaardingen
Nieuws

Financiële meevaller Vlaardingen

  • Redactie
  • 24-01-2019
  • Nieuws
Financiële meevaller Vlaardingen
VLAARDINGEN – De gemeente Vlaardingen krijgt van het rijk een extraatje van een paar ton. Dat staat in de decembercirculaire, ofwel het verslag van de landelijke overheid over waar elke gemeente financieel gezien op kan rekenen. Zo’n verslag verschijnt een paar keer per jaar en heeft altijd een effect op de Begroting en op de balans van een gemeente.

Een deel van wat er landelijk aan belastingen binnenkomt wordt verdeeld over de gemeenten vanuit het zogeheten Gemeentefonds. Een paar keer per jaar krijgt elke gemeente bericht of er wat bijkomt of afgaat, inclusief de reden daarvoor. In principe wordt het allemaal wel afgeleid van de Rijksbegroting en het vastgestelde landelijke beleid met eigen specifieke maatregelen, dat in elke gemeente uitgevoerd moet worden.

Een nabetaling of hogere uitkering heeft wel al een vastgelegde bestemming en dient hieraan uitgegeven te worden (of te zijn uitgegeven). Als een gemeente een bedrag al uitgegeven heeft kan het een nabetaling natuurlijk wel als positief op de balans worden bijgeschreven. En het positieve effect van de Decembercirculaire voor de balans van Vlaardingen is over 2018 ruim €300.000, maar gerekend over de afgelopen drie jaar bijna €500.000.