Categorieën

Service

Fractievoorzitter PvdA Marije Ottervanger legt werkzaamheden neer

Fractievoorzitter PvdA Marije Ottervanger legt werkzaamheden neer
Politiek

Fractievoorzitter PvdA Marije Ottervanger legt werkzaamheden neer

  • ingezonden mededeling
  • 12-03-2024
  • Politiek
Fractievoorzitter PvdA Marije Ottervanger legt werkzaamheden neer

VLAARDINGEN - Marije Ottervanger, sinds maart 2022 raadslid van de PvdA Vlaardingen en sinds begin dit jaar de nieuwe fractievoorzitter, heeft besloten haar werkzaamheden in de lokale politiek neer te leggen. Zij heeft aangegeven, dat het haar onmogelijk is gebleken de werkzaamheden als fractievoorzitter van een eenpersoonsfractie te combineren met een nieuwe baan bij de Nederlandse Arbeidsinspectie, die zij per 1 februari jl. aanvaard heeft. Omdat in haar ogen zowel de PvdA als de stad Vlaardingen, een raadslid verdient dat zich ten volle kan inzetten en zij deze inspanning niet meer kan leveren, heeft zij dit besluit moeten nemen. Met spijt in haar hart.

De PvdA kan haar besluit begrijpen en respecteren, ook al kwam dit bericht geheel onverwachts. Inmiddels heeft er overleg plaatsgevonden met het bestuur van de lokale PvdA en de eerste opvolger op de kandidatenlijst, Jos van Rij, die sinds maart 2022 steunraadslid is. De jaren daarvoor was hij fractie assistent. Jos van Rij is bereid om fractievoorzitter te worden, en de PvdA heeft er alle vertrouwen in dat hij die nieuwe rol goed zal invullen. Jos had als steunraadslid de portefeuilles veiligheid en sport en hij was altijd al een geïnteresseerd en betrokken deelnemer van werkbezoeken en raadscommissies.

Hij zal in de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering op 28 maart 2024, na goedkeuring van de Commissie onderzoek geloofsbrieven, worden geïnstalleerd als de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA. De PvdA bedankt Marije Ottervanger voor haar inzet, en wenst haar veel succes in haar nieuwe baan.

Partij van de Arbeid Vlaardingen

p/a Markt 11, Vlaardingen

Meer over Partij van de Arbeid Vlaardingen →