Categorie├źn

Service

Gemeente draagt meer bij aan zorgkosten minima

Gemeente draagt meer bij aan zorgkosten minima
Gezond

Gemeente draagt meer bij aan zorgkosten minima

  • Redactie
  • 24-09-2022
  • Gezond
Gemeente draagt meer bij aan zorgkosten minima
VLAARDINGEN/SCHIEDAM/MAASSLUIS – De prijzen van energie en boodschappen rijzen steeds meer de pan uit. Op de effecten van de maatregelen van de landelijke overheid voor prijsplafonds voor energie is het nog wachten. In ieder geval is het leven van alledag steeds duurder en moeilijker voor meer mensen, en ook in onze regio neemt de armoede in de regio drastisch toe.

Veel uitgaven worden vermeden en dat geldt ook voor zorgkosten. Dit heeft tot gevolg dat inwoners steeds meer zorg gaan mijden om extra kosten te voorkomen. Voor de inwoners van Vlaardingen, Maassluis en Schiedam met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm of die in de MSNP of WSNP (schuldsanering) zitten is er een regeling getroffen om extra zorgkosten te voorkomen, of te vermijden. Zij kunnen een basisverzekering en een aanvullende verzekering afsluiten bij zorgverzekeraar DSW en daar kan dan weer korting op gekregen worden, én een betere vergoeding van een aantal noodzakelijke behandelingen. Via de Collectieve Aanvullende Verzekering (CAV) die beschikbaar wordt gesteld door de MVS-gemeenten, krijgen de betreffende inwoners korting op de aanvullende verzekering en een reeks extra vergoedingen, de gemeentepolis.

Met het besluit om deze zogeheten gemeentepolis uit te breiden, krijgen inwoners medische behandelingen vergoed voor diensten die nu nog niet tot de gemeentepolis behoorden, zoals fysiotherapie. Het college van Vlaardingen acht het noodzakelijk om de gemeentepolis uit te breiden, omdat een kwetsbare doelgroep op deze manier toegang heeft en blijft houden tot de zorg die zij nodig heeft. Meer informatie vind je hier.