Categorie├źn

Service

Gemengde gevoelens over jaarwisseling

Gemengde gevoelens over jaarwisseling
Nieuws

Gemengde gevoelens over jaarwisseling

  • Redactie
  • 01-01-2022
  • Nieuws
Gemengde gevoelens over jaarwisseling
VLAARDINGEN - Behalve de branden die u in ons artikel over de jaarwisseling kunt terugvindenwaren er meer akkefietjes in de nacht van vrijdag op zaterdag. Bij winkelcentrum Holiërhoek heeft een groep jongeren met zwaar vuurwerk enkele brievenbussen vernield. De sfeer was hier korte tijd grimmig.

Ondanks het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen had de brandweer weer een drukke nacht in de regio. In Vlaardingen zijn vijftien meldingen geweest. Op meerdere plekken zijn er scooters en auto’s in vlammen opgegaan, waarbij drie auto’s in de Dirk de Derdelaan. In de Willem de Zwijgerlaan zijn een bouwkeet en een toiletcabine afgebrand. Overdag is een 12-jarige jongen met brandwonden aan zijn voet door de ambulance meegenomen. De verwondingen zijn ontstaan door vuurwerk.

Ook in de weken voorafgaand aan de jaarwisseling al veel schade ontstaan. Zo zijn er in de buitengebieden al 35 prullenbakken vernield door vuurwerk (schadebedrag: € 21.000,-). Ondanks alle inzet door onze BOA’s en politie blijkt handhaving op vuurwerkoverlast weerbarstig. Het was vooral onrustig in de Westwijk en in Holy. Op Oudjaarsdag zijn enkele jongeren staande gehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk op onder andere de Amsterdamlaan, Olmendreef en de Johan de Wittstraat. Er zijn enkele tassen met illegaal vuurwerk overgedragen aan de politie.

In alle vroegte is begonnen met het schoonmaken van de stad en het inventariseren van de schade. Hierbij is geconstateerd dat er in ieder geval een speeltoestel, een deur van een meterkast, tien verkeersborden, vijf putdeksels, zeventien prullenbakken en 22 daarbij horende afsluitkleppen zijn
vernield. De RET heeft te maken met veertien beschadigde abri’s. Hiermee is de schade van afgelopen nacht ca. € 20.000,- en dat is vergelijkbaar met de afgelopen jaren.

Burgemeester Bert Wijbenga kijkt met met gemengde gevoelens terug op zijn eerste jaarwisseling in Vlaardingen. ,,Tevreden over de mooie samenwerking in de voorbereiding. En ook een beetje triest omdat we het niet met elkaar hebben kunnen vieren zoals we zo graag weer gewild hadden. Dat maakt me tegelijk trots op onze inwoners die ondanks alles lichtpuntjes weten te creëren in de stad. Ik wens iedereen het beste voor 2022!''