Categorie├źn

Service

Haperende sensoren in afvalcontainers

Haperende sensoren in afvalcontainers
Nieuws

Haperende sensoren in afvalcontainers

  • Redactie
  • 29-06-2023
  • Nieuws
Haperende sensoren in afvalcontainers
VLAARDINGEN - De sensoren die moeten uitlezen wanneer een afvalcontainer vol is, werken lang niet altijd naar behoren. Irado is daardoor afhankelijk van meldingen van bewoners over volle containers. Dat blijkt uit het antwoord van het college van burgemeester en wethouders op vragen van SP-raadslid Willem de Man.

In het Pinksterweekend klaagden inwoners van Vlaardingen steen en been over overvolle containers die niet geleegd werden. Het gevolg: mensen zetten hun vuilzak dan maar naast de containers waarna meeuwen en kraaien 'er een feestje van maakten' en ook ratten hun kans zagen om zich te goed te doen aan etensresten.

De gemeente Vlaardingen ging over deze situatie in gesprek met Irado. Behalve de haperende sensoren speelden ook personeelsgebrek en uitgevallen vuilniswagens een rol in de achterstand die de vuilnisophaler opliep. na enige dagen was de achterstand weer ingehaald. De gemeente Vlaardingen is met Irado in gesprek om herhaling van de vuilniscrisis van het pinksterweekend te voorkomen.