Categorieën

Service

Haringveiling IKV Haringparty: €2000 voor goede doel!

Haringveiling IKV Haringparty: €2000 voor goede doel!
Nieuws

Haringveiling IKV Haringparty: €2000 voor goede doel!

  • Redactie
  • 18-06-2018
  • Nieuws
Haringveiling IKV Haringparty: €2000 voor goede doel!
VLAARDINGEN - IKV Ondernemend Vlaardingen hield vanavond de traditionele, jaarlijkse IKV Haringparty bij de Buitenplaats aan de Zuidbuurt. Ter ere van het 55-jarige bestaan van IKV veilde de ondernemersvereniging tijdens dit event een vaatje Hollandse Nieuwe,gevuld met 55 Hollandse Nieuwe die al door vishandel Het Hoogertje zijn schoongemaakt.. De opbrengst van de veiling kwam geheel ten goede aan Stichting Elckerlyc.

De veiling gebeurde op z'n Amerikaans door notaris Van Gastel: er was een openingsbod van IKV voorzitter Hewi Hoogendijk van €100 en daarop konden ondernemers elke keer het bod met €50 of €100 verhogen. Elke bieder moest altijd 'dokken', maar niet meer dan het bedrag waarmee elk vorig bod verhoogd was.

De gelukkige eigenaar van het vaatje werd uiteindelijk Wibo Broek, die met een eindbod van €300 het bedrag voor de haring op €2000 bracht. Wibo Broek is zowel verbonden aan het bedrijf B-Creative! als aan de Vlaardingse Bierbrouwerij. Waar hij de rekening heen liet sturen moest Wibo Broek nog even bedenken.


Participatie vergroten

De gehele opbrengst van het geveilde vaatje Hollandse Nieuwe gaat dus naar Stichting Elckerlyc. Elckerlyc biedt begeleiding en opvang in de regio Nieuwe Waterweg Noord. De stichting helpt kwetsbare burgers hun zelfredzaamheid en participatie te vergroten en biedt hen een tijdelijke veilige woonplek. Verder werkt de stichting aan het voorkomen van dakloosheid en huiselijk geweld in de regio.

 

Haringsponsor

GW Batenburg Bedrijfshuisvesting, voorheen bekend onder de naam GW Makelaars, sponsort dit jaar de haring van de IKV Haringparty. Eigenaar Abry Dijkshoorn is al lange tijd bestuurslid van de IKV.