Categorieën

Service

Het hondenpoepzakjesmysterie…

Het hondenpoepzakjesmysterie…
Nieuws

Het hondenpoepzakjesmysterie…

  • Redactie
  • 23-07-2020
  • Nieuws
Het hondenpoepzakjesmysterie…
VLAARDINGEN - ”Kan de gemeente hierover een stukje schrijven?” Een ongebruikelijk verzoek van een bewoner die zich inzet om het centrum van onze stad hondenpoepvrij te maken. De bewoner heeft namelijk de indruk dat iemand poepzakjeshouders in het centrum leeg haalt. Handig natuurlijk, gratis zakjes, maar het idee er achter is wel dat ze gebruikt worden om het centrum hondenpoepvrij te maken! Het zijn geen gratis boterhammenzakjes.

Zoals de meeste hondenbezitters wel weten geldt in heel Vlaardingen een opruimplicht, behalve op sommige hondenuitlaatplekken. Om het hondenbaasjes eenvoudiger te maken, heeft de gemeente op diverse locaties door heel Vlaardingen dispensers voor hondenpoepzakjes gezet. Zo kunt u gemakkelijk een nieuw zakje pakken als het zakje dat u meegenomen heeft, gebruikt de afvalbak in gaat.

”Een prima systeem, maar enkele hondenbezitters zijn blijkbaar nogal enthousiast met het verzamelen van de hondenzakjes,” aldus de bewoner. ”Hierdoor blijft er voor andere bewoners niks meer over. Zo wordt in het centrum rond de oude haven gretig aftrek gevonden van de zakjes, maar blijven de deponeerbakken leeg. Dit tot frustratie van omwonenden die zelf geen zakjes meer kunnen krijgen.”

Een eenvoudige vraag dus van zowel deze bewoner als de gemeente: wilt u alstublieft alleen een zakje pakken wanneer dit nodig is en niet een privévoorraad aanleggen? Zo zorgen we samen voor een schone stad!