Categorieën

Service

Het UITterras: Feestelijke opening van het culturele seizoen

Het UITterras: Feestelijke opening van het culturele seizoen
Uit

Het UITterras: Feestelijke opening van het culturele seizoen

  • Redactie
  • 27-07-2023
  • Uit
Het UITterras: Feestelijke opening van het culturele seizoen
VLAARDINGEN - We staan aan de start van drie heerlijke weekenden Zomerterras! Het Oranjepark zal weer gevuld worden met de beste muziek, leukste activiteiten en bovenal heel veel vrolijke mensen. Ook dit jaar heeft de Stadsgehoorzaal de grote eer om op de laatste zondag (20 augustus) het UITterras te organiseren. Samen met andere Vlaardingse cultuuraanbieders en -aanbidders trappen zij het nieuwe culturele seizoen feestelijk af met optredens, cultuur, meet & greets. Het Oranjepark zal de hele middag (van 13:00 tot 18:00 uur) bruisen van (straat)theater, muziek, cultuur, meet & greets, kinderactiviteiten, hapjes, drankjes en gezelligheid. Het volledige programma van het gratis toegankelijke festival is te vinden op de website van de Stadsgehoorzaal.

Om 13:00 uur wordt het UITterras feestelijk geopend en vanaf dat moment barst het programma los. Jong en oud kunnen bij drie podia kijken, dansen en zingen bij de diverse previews van voorstellingen die vanaf oktober op het programma van de Stadsgehoorzaal staan en andere verrassende optredens. Op het Familiepodium – met als gastheer Sven Robbemond die de presentator zoektocht gewonnen heeft – zullen o.a. Rapunzel de Musical (4+), Fien en Teun de Musical (2+) en Willem Junior (8+) een voorproefje geven. Op het Muziekpodium – gepresenteerd door cabaretier Andries Tunru – zullen optredens gegeven worden door o.a. Charl Delemarre, Ricky Koole & band, Ocobar en The Cosmic Carnival. Tot slot kan op het Veldpodium – gepresenteerd door Stadsgehoorzaal Huismeester Maurice de Jong – genoten worden van muzikale optredens door Kishan Takens (via De Kroepoekfabriek) en sprookjesvoorstelling Koekjes & Snorharen.

Naast het podiumprogramma, kan er op het festivalterrein doorlopend genoten worden van spectaculair straattheater, vermaken de kleintjes zich met allerlei kinderactiviteiten waaronder De Bellentuin en kan er door de Proeftuin gestruind worden om de smaak van cultureel Vlaardingen te pakken te krijgen. Voor ieder die enthousiast is geworden van de diverse organisaties en verenigingen kan meer informatie verkrijgen bij de tenten of om 15:00 uur plaatsnemen bij het Veldpodium voor een info-uurtje over vrijwilligerswerk in de Stadsgehoorzaal. Het volledige festivalprogramma is te vinden op www.stadsgehoorzaal.nl.

UITterras
Zondag 20 augustus – van 13:00 tot 18:00 uur
Gratis toegang tot het festivalterrein in het Oranjepark

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →