Categorieën

Service

Hoe ver zal de Bitcoin zakken?

Hoe ver zal de Bitcoin zakken?
Nieuws

Hoe ver zal de Bitcoin zakken?

  • Ingezonden mededeling
  • 06-07-2022
  • Nieuws
Hoe ver zal de Bitcoin zakken?
Nu er op spaargeld bijna geen rente wordt gegeven en dit ook nog eens gepaard gaat met een hoge inflatie is het steeds aantrekkelijker om alternatieven te zoeken voor je spaargeld. Toch kan het lastig zijn om te bepalen wat je hier daadwerkelijk mee gaat doen. De aandelenmarkt lijkt er ook niet al te florissant bij te staan, de huizen zijn onbetaalbaar en de hypotheekrente is ook weer aan het stijgen. Kortom, waar moet je heen met je geld? Wellicht schiet het door je hoofd om te investeren in crypto zoals Bitcoin. Maar wanneer je hier het nieuws over leest wordt je ook niet enorm hoopvol... Of toch wel? Is dit juist hét moment om in te stappen. Wij leggen het je uit.

Is de bodem in zicht?

Na jarenlang constante stijging is de Bitcoin de laatste tijd behoorlijk gedaald in waarde. Hij staat hier niet alleen in, want ook in de aandelenmarkt lijkt weinig muziek in te zitten. Wat hier de reden van is? Dit is vaak lastig eenduidig te beantwoorden. Er spelen hierbij vele zaken een rol, denk aan mondiale crisissen en oorlogen. Maar ook onverklaarbare redenen spelen soms een rol. Maar voor de optimisten onder ons bieden deze tijden juist alleen maar kansen. Want wanneer de koers van de Bitcoin zakt, is het juist aantrekkelijk om hier nu in te investeren. De Bitcoin kan namelijk zeer snel stijgen, dat hebben wij de afgelopen jaren wel gezien. De Bitcoin staat hier echter niet alleen in, ook de cardano koers en de ripple koers hebben door de jaren heen al leuke resultaten geboekt. Uiteraard ook gepaard gaande met af en toe een flinke dip, maar ‘over all’ bleken het goede investeringen. Maar of we op het dieptepunt zitten? Dat is door niemand met zekerheid te zeggen. Er zijn zoveel zaken die hier invloed op hebben, dat dit zeer onvoorspelbaar is.

Nu Bitcoin kopen verstandig?

Mocht je vertrouwen in de toekomst en de markt hebben, én een zakcentje over hebben? Dan is het aan te raden om nu in te stappen in crypto zoals Ethereum en Bitcoin. De koers is namelijk vrij laag, wat erin kan resulteren dat er bij een opwaartse beweging een leuke winst is te behalen. Realiseer je natuurlijk wel dat de andere kant op ook mogelijk is. Maar wanneer jij de tijd hebt en investeert met geld wat je echt kunt missen, dan is het zeker een slimme set om je eens in deze vorm van investeren te gaan verdiepen. Je beperken tot Bitcoin is echter nergens voor nodig, spreid je kansen over diverse currency en je beperkt de risico’s nog eens extra.

Kortom, of de Bitcoin op zijn allerlaagste punt is? Dat is door niemand met zekerheid te zeggen. De kans dat hij in de toekomst weer flink gaat stijgen is echter wel groot. Dus wanneer jij wel van een gecalculeerd gokje houdt dan is wat geld steken in deze vorm van online geld zeker aan te raden. Maar niemand kan de toekomst voorspellen, niets is zeker!