Categorieën

Service

Horecazaken te koop in Vlaardingen

Horecazaken te koop in Vlaardingen
Nieuws

Horecazaken te koop in Vlaardingen

  • Redactie
  • 05-01-2024
  • Nieuws
Horecazaken te koop in Vlaardingen

VLAARDINGEN - De een wil ‘iets’ toevoegen aan Vlaardingen, de ander een nieuwe uitdaging aangaan, maar het runnen van een horecazaak blijft lastig. Wie zich er toch aan wil wagen heeft nog wel wat keus aan panden, of kan een bestaande zaak kant en klaar overnemen. 

We maakten een rondje langs de websites van horecamakelaars en troffen daar verschillende mogelijkheden. Allereerst zo’n 600 m2 aan de Koningin Wilhelminahaven, in twee delen. Het gaat hier om ruimte in het pand van de voormalige Nederlandse Doggermaatschappij waar in 2019 een verwoestende brand was. Het zorgde ervoor dat meerdere bedrijven elders onderdak moesten zoeken en één daarvan was het Griekse restaurant Palladion dat nu op het Liesveldviaduct zit.

Restaurant Proost , dat wij ooit kenden als Het Scheele Hoekje staat al wat langer in de etalage. Het zit natuurlijk aan de Markt, een prima plek maar kort bij zit ook eetcafé Stam dat bij lekker weer net wat meer zon op het terras heeft.

Op Vijfsluizen, dat hard op weg is het grootste verkeersknooppunt van Vlaardingen te worden, kun je een ruimte huren in hetzelfde pand als Burger King. Wie daar iets begint zal waarschijnlijk niet denken aan een hamburgerrestaurant, maar de koffie en donuts die er eerder werden verkocht sloegen evenmin aan. In 2017 sloot Fred and Harry’s Coffee House, maar die zitten wel weer op de Noorderweg in Schiedam, vlakbij de bioscoop en het casino.

In de Fransenstraat staat al langer een pand leeg waar Cozy Corner in zat, een lunchroom. Ertegenover zit Megasnacks, om precies te zijn met de ingang aan de Kuiperstraat. Je kunt het hele hoekpand overnemen, maar ook alleen de snackbar . Voor goodwill en inventaris betaal je dan wel €90.000.

Op de websites van verschillende horecamakelaars troffen we nog meer advertenties van horecazaken aan, waarvan de meest intrigerende spreekt over ‘discreet ter overname’ aangeboden. Wie de omschrijving leest komt mogelijk uit bij een restaurant dat wel heel erg doet denken aan Palladion op het Liesveldviaduct: in 2020 gerenoveerd en meer dan 150 zitplaatsen. Het wordt gerund door ondernemers die nog een ander horecabedrijf hebben, en dan kom je al gauw uit bij Elliniko, the all day Greek (restaurant)  in de Markthal in Rotterdam. De laatste keer dat we daar over schreven werd kort erna de advertentie van de makelaarswebsite gehaald, dus het blijft speculeren. 

Daarmee is de opsomming nog niet compleet, want wie even zoekt op “horeca te koop Vlaardingen” vindt nog wel meer zaken, ook op Funda en zelfs op Marktplaats. Een eigen zaak beginnen, succesvol maken en houden is nu eenmaal moeilijk. Eerst was er corona en daarna de oplopende inflatie die er voor zorgde dat we minder te besteden hadden. En voor eigenaren van horecazaken werd het tenslotte ook allemaal duurder. Dat heet marktwerking en daar doet een gemeente ook niets aan.