Categorieën

Service

Huurdersraad geschokt over houding Waterweg Wonen

Huurdersraad geschokt over houding Waterweg Wonen
Wonen

Huurdersraad geschokt over houding Waterweg Wonen

  • Redactie
  • 15-03-2022
  • Wonen
Huurdersraad geschokt over houding Waterweg Wonen

Schade aan de galerijvloeren...

VLAARDINGEN - De Huurdersraad van Waterweg Wonen is geschokt over de houding van de woningcorporatie tegenover de bewoners van de flats aan de Zwaluwenlaan, Fazantlaan, Aalscholverlaan en Koninginnelaan. Deze bewoners kregen te maken met langdurige overlast nadat bleek dat galerijen en balkons ernstig waren verzwakt. Waterweg Wonen is niet van plan de huurders voor deze overlast te compenseren. ,,In strijd met een eerdere toezegging'', meent de Huurdersraad. De raad spreekt van een gebrek aan inlevingsvermogen en compassie bij de woningcorporatie. Waterweg Wonen ontkent ooit een (extra) financiële toezegging te hebben gedaan.

De bewoners van de flats waarvan de galerijen moesten worden ondersteund met 'stempels' om het instortingsgevaar tegen te gaan (Zwaluwenlaan en Fazantlaan), kregen een financiële tegemoetkoming van waterweg Wonen. ,,Die bedroeg gemiddeld 10 tot 14 euro per maand'', weet de Huurdersraad. ,,Veel te weinig! Maar na afloop van het werk zouden we met Waterweg Wonen onderhandelen over een 'ongeriefsvergoeding' voor de bewoners van alle flats. Na regelmatig aandringen, kregen we van de corporatie te horen dat er geen enkele compensatie wordt uitgekeerd. Daar viel ook niet over te onderhandelen.'' In strijd met een eerdere toezegging, zo meent de Huurdersraad die in een brief aan directeur-bestuurder Marieke Kolsteeg haar onvrede en verontwaardiging heeft geuit.

,,Voor alle bewoners was de overlast enorm. Daarbij kwam dat door corona bewoners vaker thuis waren. Veel van hen ook moesten thuiswerken, dat was door de geluidsoverlast vaak niet mogelijk'', aldus de Huurdersraad. Waterweg Wonen herkent zich niet in de kritiek. ,,Over vergoedingen bij onderhoud hebben Waterweg Wonen en de Huurdersraad afspraken gemaakt, deze staan in een Sociaal Convenant. Volgens dit Sociaal Convenant vallen de werkzaamheden onder ‘noodzakelijke ingrepen’. Hier geldt geen vergoeding voor. De Huurdersraad is meerdere keren in gesprek geweest met ons, onder andere over een eventuele aanvullende vergoeding. Wij hebben nooit een extra (financiële) toezegging gedaan.''