Categorie├źn

Service

IJskoud de lekkerste voor examenleerlingen Jozefmavo

IJskoud de lekkerste voor examenleerlingen Jozefmavo
Onderwijs

IJskoud de lekkerste voor examenleerlingen Jozefmavo

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 10-06-2021
  • Onderwijs
IJskoud de lekkerste voor examenleerlingen Jozefmavo
VLAARDINGEN – Zo’n 200.000 leerlingen deden dit jaar eindexamen op de middelbare scholen, waarvan de helft VMBO. En daar waren er zo’n 220 van de Jozefmavo aan de Willem de Zwijgerlaan in Vlaardingen. Op een paar na kregen die vandaag te horen of ze geslaagd waren en in de meeste gevallen was er goed nieuws!

De dag begon op ‘de Jozef’ met een grote logistieke operatie, waarbij er eerst doorkwam hoe er gerekend moest worden per vak; hier of daar misschien een half puntje erbij, het waren landelijke criteria. Daarna werd er gekeken hoe dit uitkwam voor alle leerlingen en alle vakken, en werd er in twijfelgevallen nog eens extra vergaderd. Kortom, rekenen, vergaderen, nog eens rekenen en daarna belden de docenten hun leerlingen.

Enkele leerlingen waren voortijdig afgehaakt vanwege corona, en er waren er ook die nog een herkansing wacht. Voor de meeste Jozefleerlingen was er echter goed nieuws en om dat nog eens extra te vieren ‘bubbels’ en ijs. Voor dat laatste hadden ze op de Jozef de originele kraam van Melbalino laten komen waarbij iedereen een ijsje kon halen. Om te vieren dat er een hoofdstuk wordt afgesloten en een nieuw begint, of om te troosten dat het nu misschien niet was gelukt. Maar de volgende keer dan zeker wel!

Jozefmavo

Willem de Zwijgerlaan 240, Vlaardingen

Meer over Jozefmavo →