Categorie├źn

Service

Ingezonden brief: 'In mijn tijd was dat anders'

Ingezonden brief: 'In mijn tijd was dat anders'
Nieuws

Ingezonden brief: 'In mijn tijd was dat anders'

  • Redactie
  • 25-03-2019
  • Nieuws
Ingezonden brief: 'In mijn tijd was dat anders'
VLAARDINGEN – Na de vondst van wapens in café De Gouden Leeuw moest de zaak drie maanden sluiten. Die maatregel liep afgelopen weekend af. Vanuit de Verenigde Staten reageerde oud Vlaardinger Hans Hoogendam op de commotie in februari. Zijn reactie plaatsen we hierbij integraal.

Als " oud " Vlaardinger en tegenwoordig woonachtig in Carson, California, USA wilde ik gaarne even reageren op het artikel over "Bewoners boos over heropening café op het Emaus”.

Ik ben geboren op de ‘oude’ Rotterdamseweg - de noodwoningen - niet ver van het badhuis vandaan. Ik zat vroeger op de Terpstraschool en wij gingen vaak snoep kopen in het winkeltje naast café De Gouden Leeuw. Wij liepen er vaak langs evenals kinderen van de Jan Ligthart en de Vissersschool.

Wat is er veranderd? Toen klaagden bewoners niet, je huurde of kocht een huis en je wist dat er een café was en dat gaf weleens problemen in de vorm van dronkenschap en openbaar urineren.

Als je een huis huurt of koopt naast een café of zelfs een kerk dan weet je dat er op zondag een klok gaat luiden en in het café er meer drukte is tijdens het weekeinde, als je dat niet wil moet je volgens mijn gedachte daar niet gaan wonen!!!

Mijn mening is dat er tegenwoordig weinig tolerantie is onder de mensen, ik snap best dat wapens niet thuishoren in een café maar waarom was het ok in mijn kinderjaren en nu niet meer, denk daar eens over na!!!

Met vriendelijke groeten vanuit een nat Carson.

Hans Hoogendam