Categorieën

Service

Inzameling voor zwaar getroffen gezin in Vlaardingen

Inzameling voor zwaar getroffen gezin in Vlaardingen
Nieuws

Inzameling voor zwaar getroffen gezin in Vlaardingen

  • Redactie
  • 14-06-2023
  • Nieuws
Inzameling voor zwaar getroffen gezin in Vlaardingen

archieffoto: Flashphoto

VLAARDINGEN - De forse woningbrand in de Esdoorndreef op vrijdag 2 juni was voor het getroffen gezin al erg genoeg maar het verhaal is nog tragischer dan de brand alleen. Vier dagen na de brand overleed de vader uit het gezin aan de gevolgen van kanker.

Het stel trouwde op 28 april 2022 in het bijzijn van hun beide dochters, toen vier jaar en elf maanden oud. Nog geen maand later werd bij de man des huizes kanker geconstateerd. Al snel bleek de situatie uitzichtloos. De kanker groeide snel, de behandeling waaronder de verwijdering van een hersentumor, sloeg niet aan. Het gezin was in een ware hel terechtgekomen.

Op het laatste moment raakte de man invalide door een dwarslaesie, ontstaan door de fors groeiende kanker. Daar kwam dus op 2 juni de woningbrand overheen. De bewoners moesten het huis ontvluchten wat werd bemoeilijkt doordat de man inmiddels invalide was. Hij werd, net als zijn vrouw, opgenomen in het ziekenhuis. Daar overleed hij vier dagen later op 32-jarige leeftijd. Een lange strijd, met een hoop pijn en verdriet, was ten einde. 

De brand heeft veel schade veroorzaakt. Veel kleding, kinderspeelgoed en accessoires gingen verloren. Het huis is nog onbewoonbaar, het gezin moet worden opgevangen. De familie is nu een crowdfunding begonnen om de vrouw die met haar twee dochters achterblijft te helpen. Mocht u een steentje willen bijdragen, dan kunt u hier doneren!