Categorieën

Service

Jeroen Verhoeff exposeert in galerie De Duig

Jeroen Verhoeff exposeert in galerie De Duig
Uit

Jeroen Verhoeff exposeert in galerie De Duig

  • Redactie
  • 31-05-2017
  • Uit
Jeroen Verhoeff exposeert in galerie De Duig
VLAARDINGEN - Zaterdag 10 juni om 16.00 uur opent de expositie 'Nieuw werk' van de Vlaardingse kunstenaar Jeroen Verhoeff in Galerie De Duig. Jeroen Verhoeff, geboren en getogen in Vlaardingen, is al zijn hele leven lang geobsedeerd door wilde dieren. Hij werkt als natuurschilder, natuurfilmer, natuurgids, natuurschrijver, natuurcartoonist en natuuradviseur. Is bekend van onder andere zijn uiterst realistische natuurschilderijen, zijn bijzondere onderwater filmopnamen, het Vlaardingse haringbeeld en zijn schrijfsels onder de naam 'Groene Jeroen'.

De werkwijze van Jeroen Verhoeff is uniek, de tijd en moeite die hij in zijn voorbereiding steekt, grenst aan het absurde. Door zijn zeer arbeidsintensieve methode van werken creëert hij ongeëvenaard levensechte en bijzonder originele afbeeldingen vol leven en diepte. Verhoeff doet dit om tot een zo perfect mogelijke weergave van een zelf verzonnen gebeurtenis te komen. Zoals een schilderij van een pasgeboren reekalfje dat veilig naast zijn moeder door een woud van brandnetels sluipt, van boerenzwaluwen die vrolijk langs het bloeiende fluitenkruid vliegend de lente vieren, of zoals een lieflijk familietafereel van een groep orka's in de open oceaan, en nog veel meer. Op zijn website www.jeroenverhoeff.nl beschrijft hij stap voor stap hoe hij te werk gaat.

Tijdens deze expositie toont Jeroen nieuw en nog niet eerder geëxposeerd werk. Zijn schilderijen, helder, verfrissend en zeer realistisch weergegeven, zijn een lust voor het oog voor elke toeschouwer met hart voor de natuur. Tevens zijn de door hem gemaakte modellen die hij gebruikte voor zijn werk ook aanwezig in de galerie.
 

De expositie 'Nieuw werk' van Jeroen Verhoeff duurt van 10 tot en met 25 juni 2017 en wordt door Jeroen zelf geopend op zaterdag 10 juni om 16.00 uur in Galerie De Duig. Galerie De Duig is tijdens deze expositie iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.