Categorie├źn

Service

Jon van Eerd stopt met alter ego Harrie Vermeulen

Jon van Eerd stopt met alter ego Harrie Vermeulen
Uit

Jon van Eerd stopt met alter ego Harrie Vermeulen

  • Redactie
  • 11-11-2022
  • Uit
Jon van Eerd stopt met alter ego Harrie Vermeulen
VLAARDINGEN - In de voorstelling Zo Vader Zo Zoon is het de laatste keer dat komediekoning Jon van Eerd in de huid kruipt van zijn alter ego Harrie Vermeulen. Na maar liefst vijftien theatervoorstellingen rondom dit hilarische karakter heeft de acteur recentelijk bekend gemaakt dat hij, na de laatste voorstelling, niet langer deze rol zal vervullen. Zorg dat je de allerlaatste Harrie Vermeulen, op donderdag 17 november (20:15 uur) in de Stadsgehoorzaal, niet mist! Kaarten zijn te koop via www.stadsgehoorzaal.nl

In de vijftien doldwaze producties rondom het personage Harrie Vermeulen heeft Jon van Eerd zich bewezen als ware duizendpoot. Zo verscheen hij o.a. op het toneel als campingeigenaar, geest in de lamp en snackbareigenaar. Vaste pijlers waren altijd de absurdistische humor nieuwe stijl, het minivakantie-gevoel en dat de mensen met een blij en onbezorgd gevoel de zaal verlieten. 

Het afscheid van Harrie valt zwaar voor Jon van Eerd. “Na 15 titels is Harrie Vermeulen toe aan wat rust. Ik zal hem zeker nooit loslaten want ik ben hem dankbaar voor wat hij mij en mijn publiek gebracht heeft. Harrie heeft in een periode van meer dan twintig jaar de daken eraf gespeeld, mensen intens gelukkig gemaakt en het gevoel kunnen geven dat er niets gezonder is dan heerlijk te lachen. Daarvoor ben ik dankbaar. Ik zal hem diep in mijn hart meedragen.” 

Het afscheid betekent gelukkig niet dat Van Eerd stopt met theater maken. Ook voor Jon van Eerd’s Pretpakhuis zal hij zeker actief blijven schrijven en regisseren. 

Over Zo Vader Zo Zoon

Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) woont bij zijn succesvolle zoon in huis. Maar hoe slim en geslaagd zoonlief ook is in het zakenleven, zo naïef is hij dat privé. Zijn arrogante en zelfingenomen secretaresse (Nandi van Beurden) is vastbesloten Junior (Joey Schalker) aan de haak te slaan. En daar kan ze de kritische ogen van vader Harrie niet bij gebruiken. Ze haat Harrie en doet er dan ook alles aan om hem het huis uit te krijgen. Er is vast wel een dating site voor ouderen om hem aan een oud besje te haken. Maar, Harrie zou Harrie niet zijn als hij er geen stokje voor zou steken. Hij bedenkt een ingenieus plan om de heks in één klap te lozen én tegelijkertijd een leuke schoondochter te krijgen. Maar die route blijkt niet zonder heel wat drempels, hordes, stoplichten, hefbomen en andere obstakels. Zeker niet als zoonlief ook nog een aardige duit in het zakje doet! 

Jon van Eerd met Zo Vader Zo Zoon
Donderdag 17 november – 20:15 uur
Kaarten bestellen

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →